Karlovac
Karlovačka županija
25.4.2014. 6:21:08h
Počelo brendiranje Karlovačke županije
Najveća prednost Karlovačke županije su rijeke i riječni turizam, a najveći nedostaci nezaposlenost i slab marketing. To je samo dio zaključaka istraživanja provedenog u sklopu izrade koncepcije marketinga Karlovačke županije.
/ radio-mreznica.hr

Najveća prednost Karlovačke županije su rijeke i riječni turizam, a najveći nedostaci nezaposlenost i slab marketing. To je samo dio zaključaka istraživanja provedenog u sklopu izrade koncepcije marketinga Karlovačke županije.
Od studenog do veljače provodila ga je tvrtka Hendal, a na temelju rezultata Status grupa izradila je prijedlog brendiranja Karlovačke županije.

"Brendiranje nije napraviti prospekt ili spot, to je promocija. Brendiranje je zapravo puno više. Mora biti originalno, jedinstveno. Treba utvrditi stvarni identitet koji živi ovdje, izbaciti depresiju, učiniti da ljudi sebe počnu percipirati drugačije, da ste vredniji i da možete i da imate znanja te da možete biti pozicionirani drugačije. I sve to onda staviti u život kroz proizvode, usluge, manifestacije i ono što Karlovačka županija svakako može ponuditi", rekla je Ljiljana Jurković.

Marketinški je dobro imati brojeve, a oni za Karlovačku županiju dali su zanimljivu kombinaciju.

"Imate 5 gradova, imate 4 rijeke, 3 glavna pravca razvoja, imate 2 glavna prometna pravca i jednu županiju - dakle, 5,4,3,2,1 to je jako zgodno jer sve je sadržano u jednoj županiji i interesantno je za marketinške svrhe", kaže Jurković.

Tako je KA ŽU 5 iliti Karlovačka županija za 5 samo jedan od danas predstavljenih slogana koji se uglavnom odnose na tri najvažnija segmenta turizam, industriju i poljoprivredu. A predlažu se i: "Uvijek na dobrom putu", "Srest ćemo se ponovo", "Bogatstvo poslovnih prilika", "Velika poslovna oaza", "Neprolazna ljepota"...

Jurković je naglasila kako je važno i da se gradovi također brendiraju. Karlovac i Ogulin su to već učinili, a trebali bi i ostali - Duga Resa, Ozalj i Slunj.

Ovaj projekt je u sklopu Poduzetničkog impulsa financiralo Ministarstvo poduzetništva sa  108 tisuća kuna, a provodi ga Razvojna agencija Karlovačke županije "Karla".

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved