Umag
Glazba i sajmovi
23.4.2014. 7:58:53h
Umag za vikend pod opsadom glazbe i sajmova
Posljednji travanjski vikend i prvi vikend u svibnju proteći će u znaku sajmova okupljenih pod zajedničkim nazivom Umag Expo.
J. Prekalj / glasistre.hr

Posljednji travanjski vikend i prvi vikend u svibnju proteći će u znaku sajmova okupljenih pod zajedničkim nazivom Umag Expo.

Od 25. do 27. travnja održat će se 4. sajam sporta i slobodnog vremena Umag Sport i 17. izdanje sajma cvijeća Umag Floria, uz prateće manifestacije Cvjetni caffe i Umag Spring.

Novinarima su ove programe predstavili umaški dogradonačelnik Mauro Jurman, direktor gradskog poduzeća Komunela Adrijano Jurišević, dopredsjednik kulturne udruge mladih Fobija Stribor Filić i predsjednik udruge Umago Loud Vladimir Brajan.

- Bit će to početak burnog ljeta s mnogobrojnim događajima u Umagu. Stvaramo evente i motiv dolaska u naš grad, ugođaj zbog kojeg će gosti biti zadovoljni i ponovno nam se vraćati, poručio je Jurman.

U sklopu Umag Florije odvijat će se i Flora Educa, atraktivno međunarodno cvjećarsko natjecanje srednjoškolaca, u kojemu će snage odmjeriti predstavnici 14 škola iz šest zemalja, najavio je Jurišević. Ovogodišnja je tema natjecanja "Dodir prošlosti s daškom glamoura", posvećena vjenčanju u stilu 1920-ih godina, a uključivat će i modnu reviju.

- Na oba će sajma sudjelovati ukupno 60-ak izlagača i čak 1.500 sudionika, prvenstveno sportaša i školaraca. U organizaciju ovih manifestacija ulažemo puno truda, one se iz godine u godinu razvijaju i zahvaljujući suradnji s gradskim ustanovama, klubovima i udrugama, istaknuo je Jurišević.

Filić je predstavio prvo izdanje Cvjetnog caffea, koji će se, kao i oba sajma, odvijati na Novoj obali, i to pod vedrim nebom, u obliku caffe bara u chabby chic retro stilu. Izdvojio je predstavljanje bosanskohercegovačkog umjetnika Crnog oblaka i porečke umjetnice i dizajnerice Dee Curić, lekcije snowboarda s Vidom Barićem, izložbu umaškog fotografa Nevena Jurjaka te pariških umjetnika Eugenie Algret i Gwenael Jore koji izrađuju cvjetne ikebane.

U glazbenom dijelu najavio je akustični koncert pulskog trija Nikol, Luka i Vedran, žensku vokalnu skupinu Romansa iz Buja te jazzy izvedbe Albe i Lea iz Lovrana.

Cvjetni caffe ima i humanitarnu notu, a predviđeno je i dekoriranje stolica koje će biti donirane nekoj od gradskih ustanova.

Pod parolom "proljetna energija za dobar feeling" u večernjim će satima Trg slobode razdrmati drugi po redu dvodnevni Umag Spring, koji počinje u petak zumbom u režiji umaškog Alfa Fita, odnosno Teute Hodžaj i Leonide Meglaj, uz gostovanje Marine Lorencin.

Tijekom petka i subote zakazano je snimanje videospota na glazbenu potku globalno popularne pjesme "Happy" Pharella Williamsa.

Na stageu će se izmjenjivati renomirane mlade grupe "koje su zbog svog autorskog truda, energije, svježine i inovativnosti u muziciranju već nagrađene vrijednim diskografskim nagradama", rekao je Vladimir Brajan.

Line up uključuje The Orange Strips, Barbare, Radio Aktiv, Vatru, Silente i Dječake, a svi su koncerti besplatni.

Svečano otvorenje Umag Sporta i Umag Florije zakazano je u subotu na Novoj obali u 11 sati. Manifestacije organizira Komunela, pod pokroviteljstvom Grada Umaga i Turističke zajednice, a u suradnji s Muzejom grada Umaga, Pučkim otvorenim učilištem "Ante Babić" i umaškom Zajednicom sportova.

Za Cvjetni caffe je zadužena udruga Fobija, dok Umag Spring ostvaruje udruga Umago Loud.

Piše: K. Flegar

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved