Čudna imena
18.4.2014. 8:19:52h
Jeste li ikada bili u austrijskom selu Fucking ili kanadskom gradiću Dildo?
Fotografiranje s neobičnim putokazima je najupečatljivije u Walesu, gdje se nalazi mjesto Llanfairpwllgwyngyllgrycrychwy- rndrobwllllantysiliogogogoch!
David Ooms / flickr.com

Živite u selu koje se zove Fucking?

Ako ste Britanac, vjerojatno vam je ime ovog sela nevjerojatno smiješno. Ako ste Austrijanac, onda vam je to ime najpristojnije i najobičnije moguće. Osim toga, mještani ovog sela u Austriji neprestano se suočavaju s najezdom vrlo neobičnih kriminalaca iz Velike Britanije, čiji je jedini cilj ukrasti tablu s natpisom sela i sve putokaze koji se nalaze oko sela. Poslije puno ukradenih metalnih tabli, seljani su postavili betonski blok s imenom sela, koji je nemoguće pomaknuti, a postavljene su i straže oko svih putokaza!

Slična stvar se događa u gradićima njemačkog govornog područja, koji se zovu Kissing i Petting, a posebno je bizaran kanadski gradić Dildo. Fotografiranje s neobičnim putokazima je najupečatljivije u Walesu, gdje se nalazi mjesto Llanfairpwllgwyngyllgrycrychwy- rndrobwllllantysiliogogogoch! Prijevod znači Crkva Bogorodice u dolini.. itd., s detaljnim opisom lokacije crkve po kojoj je selo dobilo ime.

Evo još nekoliko neobičnih imena gradova i mjesta..
- French Lick (Indiana, USA)
- Fart (Virginia, USA)
- Climax (Michigan, USA
- Dwarf (Kentucky, USA)
- Sexi (Peru)
- Poopoo (Hawaii, USA)
- Pussy creek (Ohio, USA)
- Ass (Ukraine)
- Bird in Hand (Pennsylvania, USA)
- No Name (Colorado, USA)
- Hot Coffee (Mississippi, USA)

Piše: Maša Jurić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved