Rovinj
Red Bull Air Race
13.4.2014. 8:02:56h
Ma kakva gužva, ovo se ne propušta!
Treninzi svjetski spoznatih letača i zvuk aviona Red Bull Air Racea privukao je jučer u rovinjsku Valdiboru brojne Rovinjce koji su iskoristili priliku da besplatno pogledaju treninge svjetske letačke elite.
M. Mijošek / glasistre.hr

Treninzi svjetski spoznatih letača i zvuk aviona Red Bull Air Racea privukao je jučer u rovinjsku Valdiboru brojne Rovinjce koji su iskoristili priliku da besplatno pogledaju treninge svjetske letačke elite. Od samog jutra, otkada su prvi avioni nad Valdiborom počeli izvoditi razne akrobacije u pokušaju da čim prije prođu zadane prepreke, ova je uvala bila puna gledatelja. Mnogi su iskoristili pauzu za marendu da pogledaju ono što se već danima najavljuje i zbog čega će danas i sutra cijeli grad biti zatvoren za promet. Slobodne su za "škicanje" treninga bile i tribine. Ipak, gužva nije bila nepodnošljiva kako su mnogi očekivali. Već će sutra situacija biti bitno drukčija budući da su rasprodane tribine A i B u blizini centra grada, dok još uvijek ima mjesta za tribinu C u blizini bolnice. Kako smo saznali od organizatora još će se danas na licu mjesta prodavati karte na ulazu.

Jedinstveni doživljaj
- Nećemo doći gledati natjecanje pa smo iskoristili priliku da barem danas malo pogledamo o čemu je riječ kada se već o tome toliko govori. Zanimljivo je, iako dosta loše vidimo što se ustvari događa, ali lijepo je da je u Rovinju takav muving, kažu nam Mirena i Tea Ciprić koje su iskoristile marendu da dođu pogledati što se događa u rovinjskoj uvali. Rekle su nam da na glavno natjecanje neće doći jer moraju raditi, kao i većina Rovinjaca koji rade u turizmu. Gužva u gradu i posebna regulacije prometa ih ne brine, kao ni Enisa Novalića koji je sa svoje dvoje djece iskoristio pola sata vremena da dođe u Valdiboru.

- Došao sam samo kratko s djecom vidjeti što se događa, a doći ću gledati i natjecanja zajedno s čitavom obitelji. Tako nešto se ne propušta i odlično je što je Rovinj domaćin ovakve manifestacije. Zbog toga nam i ne smeta što je promet posebno reguliran. Nama mlađima je to jedinstvena prilika da tako nešto vidimo. Možda su se bunili nonići, kaže nam ovaj Rovinjac kroz smijeh. Bez obzira što ga muči promet u gradu koji će ga zadržati idućih dana kod kuće, Rovinjac Damir veli da je manifestacija itekako pohvalna i da Rovinj tako nešto zaslužuje.

Došli samo zbog Air Racea
I brojni turisti gledali su jučer u nebo, iako se iz centra grada zapravo ništa ne može vidjeti. Zato se velik dio njih koji su bez obzira na ovu manifestaciju došli na odmor, sjatio u Valdiboru.

Piše: Barbara Ban

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved