Osijek
Boks
3.12.2013. 11:37:27h
“Osijek boxing open”: Talent dokazali Rebolj i Pratljačić
Pred oko 400 gledatelja održano 13 mečeva kadeta, juniora i seniora JOŠ VIJESTI A-2 HRVATSKA KOŠARKAŠKA LIGA “ISTOK” Gostujući bodovi Borova i “sokolova” NEZADOVOLJNI SUĐENJEM Dva sudačka previda odmaknula Vinkovčane od naslova PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE Spačva bolja od Dubrave Junior Zvonimir Rebolj i kadet Luka Pratljačić ostavili su najbolji dojam pa su na kraju zamalo trosatne priredbe apsolutno zasluženo proglašeni najboljim sudionicima prvog međunarodnog boksačkog “Osijek boxing opena 2013”.
Gojko Mitić / glas-slavonije.hr

Pred oko 400 gledatelja održano 13 mečeva kadeta, juniora i seniora

Junior Zvonimir Rebolj i kadet Luka Pratljačić ostavili su najbolji dojam pa su na kraju zamalo trosatne priredbe apsolutno zasluženo proglašeni najboljim sudionicima prvog međunarodnog boksačkog “Osijek boxing opena 2013”.

Trud entuzijasta Boksačkog kluba Osijek, koji su nedjeljnu reviju organizirali u čast Dana grada, nagradili su njihovi sugrađani primjernim odazivom, pa se u malom prostoru prizemlja dvorane Gradski vrt okupilo više od 400 ljubitelja “plemenite vještine”.
Oko 400 gledatelja

Održano je 13 mečeva, šest mlađekadetskih, pet juniorskih te po jedan kadetski i seniorski, u kojima su članovi BK Osijek zabilježili šest, Mladosti (Osijek), Broda (Sl. Brod) i Borova (Vukovar) po dvije pobjede, a Gracianu (Požega) pripala je jedna pobjeda. Bez pobjede ostali su boksači Banovića (BiH), koji su solidnim nastupima priredbi dali poseban “štih”. Borbe mlađih kadeta, čije su runde trajale 90 sekundi, protekle su, uglavnom, u prikazu izuzetne borbenosti i želje za sličnim mečevima posve mladih boksača, od kojih je mnogima to bio i prvi nastup pred gledateljima, što se, dakako, odrazilo i na kvalitetu boksa. Tih šest uvodnih borbi, međutim, bile su samo uvod u meč najboljeg hrvatskog kadeta Luka Pratljačić i Belima Avdića, prvaka BiH u istom uzrastu u kategoriji do 75 kg. U meču triput po dvije minute, konačno, vidjeli smo sjajnu borbu, s kvalitetnim taktičikim elementima, a prednjačio je visoki Osječanin. S kontragardom, točnim udarcima i nizom eskivaža izazvao je ovacije kad su ga suci jednoglasno proglasili pobjednikom.

U juniorskom uzrastu prvo su Požežanin Mihael Jugović i Borovčanin Dino Martinović obostranim pristupom zaslužili epitet najborbenijeg para revije, potom je, jedinim sudačkim preglasavanjem večeri, Robert Krpan pobijedio “mladostaša” Davida Stramputa, a Luka Rider donio svom klubu drugu pobjedu, da bi uslijedile borbe u kojima su Marijan Rajič i Zvonimir Rebolj zaista opravdali naziv perspektive osječkog boksa. Naime, Marijan je demonstrirao zanimljivu tehničko-taktičku pripremljenost u meču s gradskim rivalom “mladostašem” Lukom Živkovićem, kojemu također pripadaju komplimenti za doprinos dojmu u toj borbi. Zatim, u meču večeri Zvonimir je protiv BiH viceprvaka Enida Numanovića iz gledališta izmamio ovacije i poklike “Zvone, Zvone”!
Despot kao Beneš

Završni, seniorski meč, u kojem se debitant Toni Despot “benešovskim” načinom borbe solidno suprotstavio objektivno boljem Brođaninu Ivanu Matiši. Bila je to, ujedno, jedina borba u kojoj natjecatelji nisu nosili zaštitne kacige.
Na kraju su Darko Tolić, direktor jednog od sponzora priredbe Osiguranja Euroherc, i general Mladen Mikolčević, predsjednik BK Osijek, predali pokale najboljem borcu Rebolju, najboljem tehničaru Pratljačiću i najborbenijem paru Jugović - Martinović. “Osijek boxing open 2013”, inače, bio je uzorno organiziran, sudili su Dragan Čović, Ivan Čepo i Krešimir Musa iz Osijeka te Marijan Bartolović iz Županje. Dužnost delegata HBS-a obnašao je Nikola Volarević iz Vukovara; mjeritelj vremena bio je Petar Romštajn, a uspješni spiker-debitant dojučerašnji osječki as Ante Čepo.

Piše: Dragutin Kerže

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved