Tkon
Škraping
24.2.2014. 11:43:19h
Poziv na Škraping Tkon-otok Pašman 2014.
Manifestacija Škraping Tkon-otok Pašman 2014. i 5. Sajam otočnih proizvoda održati će se 08.03.2014. u Tkonu na otoku Pašmanu.
/ općina Tkon

Manifestacija Škraping Tkon-otok Pašman 2014. i 5. Sajam otočnih proizvoda održati će se 08.03.2014. u Tkonu na otoku Pašmanu.
Još je ostalo nekoliko dana za prijavu na najveću avanturu trekking utrku Škraping, krajni rok za prijavu je do 28.02.2014.
Svi koji se još nisu prijavili na utrku mogu se prijaviti putem on-line prijavnice na internet stranici www.skraping.hr
Link na on-line prijavnicu: http://www.skraping.hr/on-line-prijava

Škraping je jedinstvena internacionalna trekking utrka po oštrom otočkom kamenju i spada u vrstu ekstremnih sportova.
Utrka je podijeljena u tri kategorije; Ultra od cca 40 km koja tradicionalno započinje u mjestu Banj i namjenjena je iskusnim sportašima, Light od cca 20 km, upoznaje sudionike sa starinama i ljepotama Pašmana, a za one koji ne vjeruju u svoje tjelesne sposobnosti, tu je i Đir, nekoliko kilometara hodanja ili trčanja na svježem zraku, utrke Light i Đir polaze iz mjesta Tkon.
Škraping je službeno dio Treking lige.
Pored glavnog događanja utrke Škraping, cijeli Škraping tjedan pratiti će niz zanimljiv događanja među kojima ističemo nastup legendarne Tovareće mužike iz Sali sa Dugog otoka, različita edukativna predavanja među predavanje alpiniste i putopisca gosp. Stipe Božića, predavanje na temu:"Kandidiranje za oznaku HOP"-predavač gđa. Ljubica Ajduković Ugarković-voditeljica projekta Hrvatski otočni proizvod iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, različite ekološke akcije čišćenja okoliša i podmorja otoka Pašmana, Sajam otočnih proizvoda te kao novine izdvajamo mini dječji Škraping-„Škrapić“ koji će se održati u nedjelju- 9.3.2014. te snimanje milenijske fotografije Škraping-gosp. Šime Strikoman na sam dan utrke 8.3. s početkom u 9,10 sati u Tkonu na rivi.
Link na Program događanja:http://www.skraping.hr/skraping-tjedan-program

Sajam otočnih proizvoda već tradicionalno prati događanje Škraping kao poticaj razvoja otočne proizvodnje, očuvanje izvornosti i autohtonosti podrijetla sa otoka kao i poticaj otočnim proizvođačima da se kandidiraju za dobivanje prestižne oznake HOP-hrvatski otočni proizvod kojeg je nositelj i Škraping od 2010. g.
Na ovogodišnji 5. Sajam otočnih proizvoda prijavilo se rekordnih 45 izlagača i to 20 izlagača nositelja oznake Hop koji dolaze sa otoka Pašmana, Hvara, Visa, Brača, Cresa, Dugog otoka, Šolte, Murtera, Prvića, Paga i polutoka Pelješca, 19 izlagača sa otoka Pašmana, Silbe i poluotoka Pelješca koji još nemaju oznaku Hop i 6 izlagača koji nastupaju kao gosti Sajma iz Biograda na Moru, Zadra i sv. Filipa i Jakova.
Link lista izlagača Sajma otočnih proizvoda:http://www.skraping.hr/popis-prijavljenih-izlagaca-5-sajma-otocnih-proizvoda

ORGANIZATORI:JKU „PRVENJ“, OPĆINA TKON I AK „SOLINE“ BIOGRAD NA MORU

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved