Visoki ciljevi
10.3.2015. 15:52:33h
Cilj je speedway Grand Prix!
Speedway stazu u Donjem Kraljevcu preplavili su vozači iz Europe koji su svoje prve krugove ove sezone odvozili upravo u Hrvatskoj. Jedini stadion, domaćin najvećim utrkama u motociklizmu, ugostio je klubove i reprezentacije iz Poljske, Danske, Švedske, Slovenije, Njemačke, Rusije i Austrije.
/ emedjimurje.hr

Speedway stazu u Donjem Kraljevcu preplavili su vozači iz Europe koji su svoje prve krugove ove sezone odvozili upravo u Hrvatskoj. Jedini stadion, domaćin najvećim utrkama u motociklizmu, ugostio je klubove i reprezentacije iz Poljske, Danske, Švedske, Slovenije, Njemačke, Rusije i Austrije.

Treninzi traju cijeli ožujak, a čemu se posebno vesele okolni ugostitelji i hotelijeri kojima ovi vozači pune hotelske sobe. Ostvareno je preko 200 noćenja u tjedan dana u okolnim hotelima što je još jedan dokaz kako su sport i turizam povezani te se zajedničkim naporima može stvoriti dobra poslovna i promocijska strategija jednog mjesta i regije. Isto tako na stadionu se okuplja velik broj fanova koji uz sunce prate svoje favorite, od Tomasza Golloba koji je klupski kolega Jurici Pavlicu u klubu Grudziadz, do slovenskog Grand Prix vozača Mateja Žagara koji ovu stazu poznaje kao vlastiti džep.

Pripreme za sezonu traju i u klubu, ove godine održavaju se tri speedway i jedna flat track utrka. To je vožnja prerađenim motocross motorom što je prilika pozvati ostale motocikliste iz Hrvatske da dođu na Milenium. Valentino Rossi je veliki fan flat tracka te se redovito vozi na svojoj stazi u Italiji, a velika je vjerojatnost da dođe u Međimurje i odmjeri snage s našim vozačima.

Jurica Pavlic uz speedway trenira i motocross koji mu je idealan za kondicijske pripreme. Napravio je stazu pokraj stadiona Milenium što je postala atrakcija za mještane Donjeg Kraljevca koji često koriste taj dio za šetnje, rekreaciju i bicikliranje. Prva utrka održat će se 2. svibnja kada na kvalifikacije za Grand Prix dolaze vozači iz deset zemalja, od kojih je dolazak potvrdio Rus Emil Sayfutdinov.

Jurica Pavlic spreman je za novu sezonu te se svakodnevnim treninzima približava nastupu na prvoj utrci extralige u Poljskoj. „Nova staza i novi klub bit će veliki izazov, ali smo dobra ekipa i mislim da mogu puno naučiti uz Tomasza Golloba. Svaka je sezona drukčija, ali ja sam sve stariji i motiviraniji, mogu lakše kontrolirati pritisak koji je prisutan sa svih strana. Cilj mi je kvalifikacija u Speedway Grand Prix čime bismo svakako jednu utrku dobili u Hrvatskoj. Put do toga je težak, ali ne i nemoguć!“ – rekao nam je Jurica o početku svoje 15. sezone u speedwayu.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved