Aktivni turizam
4.2.2015. 11:18:50h
Za biciklističke staze tražili pomoć Gorske službe spašavanja
Detaljne biciklističke i pješačke karte prvo se rade za Krk, a na red uskoro dolaze i Cres te Mali Lošinj, otkrivaju u TZ Kvarnera
Domagoj Skledar / CroatiaLink.com

Na Kvarneru, koji se želi brendirati kao destinacija aktivnog odmora, počinju izradu detaljnih karata biciklističkih i pješačkih staza otoka Krka.

Pomoć su zatražili od lokalnog planinarskog društva i biciklističkog kluba te od Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

– Želimo sustavnu analizu terena i bazu podataka, a uloga HGSS-a je u tome ključna.Ako njihovi predstavnici ustanove da su neki dijelovi potencijalnih staza opasni ili da nisu prikladni za eventualno spašavanje, nećemo ih uključiti u karte niti preporučivati, a na pločama, koje će se postavljati na putu kao signalizacija, bit će navedene koordinate za lakše snalaženje ako zatreba intervencija HGSS-a – kazuje Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera.

U planu su, inače, slični projekti i za Cres te Lošinj, a kvarnerski domaćini namjeravaju nuditi i bike friendly smještaj, servise i drugu potrebnu infrastrukturu turistima na biciklima. Predstavnici Turističke zajednice Kvarnera potkraj siječnja će na specijaliziranom sajmu “Fiets en Wandelbeurs” u Amsterdamu predstaviti sve što Kvarner trenutačno nudi u aktivnom turizmu. Krajnji je cilj turističkih radnika Kvarnera gostima omogućiti da cijelu kvarnersku regiju obiđu označenim stazama na biciklu i pješice.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved