Zadar
Športski turizam
30.1.2015. 6:51:27h
Prestižna FIMBA Svjetska košarkaška liga u Zadru!
Grad košarke domaćin je prestižne Svjetske lige košarkaških veterana i veteranki, od kojih su mnogi bivše svjetske košarkaške zvijezde. Kroz šest dana turnira, u Zadru se očekuje više od 800 sudionika...
José Maria Silveira Neto / flickr.com

Zadar je domaćin prestižne FIMBA Svjetske košarkaške lige. Više od 800 sudionika, od 11. do 16. travnja 2015., Zadar će ponovno pretvoriti u epicentar svjetske košarke. Svjetska liga veterana prema svom je značenju i zahtjevnosti organizacije identična organizaciji seniorskog svjetskog ili europskog prvenstva. Sve utakmice igrat će se u dvorani Krešimir Ćosić, na svih pet raspoloživih terena.

''Drago nam je da je upravo Zadar izabran za domaćina FIMBA Svjetske košarkaške lige. Dolazak više od 800 sudionika iznimno je važan za buđenje grada u predsezoni, a uz korist od noćenja i vanpansionske potrošnje, ovaj turnir Zadru i Hrvatskoj pruža veliku promotivnu kampanju diljem svijeta!'', izjavila je ogranizatorica Zdenka Zrilić iz zadarskog SPORT EVENT-a.

FIMBA pokret veteranske košarke, poznate i po terminu Maxibasketball, započeo je 1969. u Argentini, a 1978. održano je prvo veliko natjecanje kao prvenstvo Južne Amerike. Tijekom prošla četiri desetljeća održana su brojna svjetska i europska prvenstva, panameričke i središnjeameričke igre te svjetske lige koje privlače i dovode nekoliko tisuća košarkaša i košarkašica, među kojima su brojne nekadašnje svjetske zvijezde. Organizator zadarskog turnira je i tvrtka SPORT EVENT, poznata, između ostalog, i po organizaciji prošlogodišnjeg, prvog Zadar Basketball Tournamenta, te član predsjedništva FIMBE Tonči Vanjak.

Sudionici nastupaju u nekoliko dobnih kategorija za žene i muškarce: M35+, M45+, M50+, M55+, W30+, W35+ i W45+. Za vrijeme trajanja FIMBA Svjetske lige, u Zadru će se održati i II FIMBA kongres, na koji dolaze košarkaški delegati i sportski djelatnici iz više od 30 zemalja svijeta.

Sudionici ovogodišnje Svjetske lige redom su bivši sportaši i danas uspješni ljudi na mnogim područjima gospodarstva, znanosti, politike, medicine i drugim. U Zadar dolaze sportaši, ali i turisti iz raznih zemalja svijeta.

Trenutno je prijavljeno 50 momčadi iz više od dvadeset zemalja, među kojima su Rusija, Čile, Njemačka, Brazil, Latvija, Litva, Ukrajina, Gruzija, Švedska, Austrija, Kolumbija, Italija, Argentina, Bugarska, Srbija, BiH, Moldavija, Nigerija, USA, Japan, Slovačka, Kostarika i Hrvatska. Pored njih, dolazak su najavile brojne nacionalne i međunarodne zvijezde, među kojima su i donedavno aktivne najmlađe veteranke te vrlo atraktivne košarkašice iz Brazila, Kolumbije, Litve i Ukrajine.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved