Buzet
Aktivni odmor
27.1.2015. 6:00:38h
U Buzetu izgrađena najatraktivnija stijena za penjanje u regiji
Danas su u Roču projekt „Buzet Outdoor“ predstavili zamjenik ministra turizma dr. sc.Daglas Koraca, gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić, voditeljica projekta Meri Vivoda i direktorica Turističke zajednice Grada Buzeta Nada Prodan Mraković.
Proadventure.co.uk Activities / flickr.com

PREDSTAVLJEN PROJEKT ''BUZET OUTDOOR''

Danas su u Roču projekt „Buzet Outdoor“ predstavili zamjenik ministra turizma dr. sc.Daglas Koraca, gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić, voditeljica projekta Meri Vivoda i direktorica Turističke zajednice Grada Buzeta Nada Prodan Mraković.

   Projekt „Buzet Outdoor“ proveden je u sklopu javnog poziva Ministarstva turizma „Fond za razvoj turizma“, čija je ukupna vrijednost 750.000,00 kuna. Projektom se, prvenstveno, nadogradio sadržaj javne turističke infrastrukture u funkciji razvoja novih turističkih itinerera. Također, upotpunjena je sportsko-rekreativna ponuda slobodnog i sportskog penjanja u periodu pred i post sezone te podignuta kvaliteta specifičnih oblika turizma. Unutar projekta izgrađena je najatraktivnija stijena za penjanje u regiji (bolder) i uređena je planinarsko-pješačka staza „7 slapova“ izjavila je voditeljica projekta Meri Vivoda.

   „Izuzetno mi je drago što je ukupna hrvatska turistička ponuda od danas s projektom Buzet Outdoor bogatija u tom vidu pustolovnog i sportskog oblika turizma. Strategija razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine prepoznaje upravo pustolovni i sportski turizam kao jedan od posebnih oblika turističke ponude koja može stvoriti dodatne motive dolaska u Hrvatsku i to ne samo tijekom ljetnih mjeseci već i tijekom čitave godine“, izjavio je zamjenik ministra turizma dr. sc. Daglas
Koraca.

   „Osim iznimnog doprinosa za razvoj turizma na području cjelokupnog Buzeta, posebno sportskog turizma, gastronomije i privatnog smještaja, ovim je projektom nadograđen i sadržaj sportske infrastrukture koji će biti dostupan svim građanima Buzeta, kako odraslima tako i djeci.“, izjavio je gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić.

   „Zahvaljujući atraktivnim prirodnim vrijednostima, Buzet do danas uspješno gradi poziciju sportske međunarodne destinacije. Osim atraktivnosti prirodnih resursa, ovoj poziciji pridonosi i kvalitetna infrastruktura svih uređenih penjališta u prirodi koje Buzet uređuje već više od desetak godina u sklopu cjelokupne Buzet Outdoor ponude. Iznimno je značajan i niz međunarodnih posjeta od strane vodećih licenciranih penjača iz cijelog svijeta, koji svakim danom sve više raste.“,istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Buzeta Nada Prodan Mraković.

   Grad Buzet projekt je proveo u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Buzeta, SPK Vertical, MO Roč, HPD PLANIK Umag – podružnica Buzet i Eko udrugom Buzetska Margerita.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved