Zagreb
Snow queen
2.1.2015. 7:15:46h
Sve je spremno za Snježnu kraljicu, na sljemenu se očekuje više od 20 tisuća ljudi
Ženska i muška Audi FIS Ski World Cup “Vip Snow Queen Trophy” 2015 – Zagreb/Sljeme slalomska utrka održat će se 4. i 6. siječnja 2015., što su neradni dani te se na Sljemenu i ovoga puta očekuje više od 20 tisuća navijača, najavljeno je na medijskom predstavljanju utrka koje je održano zagrebačkom hotelu Westin.
Domagoj Skledar / croatialink.com

ŽENSKA i muška Audi FIS Ski World Cup “Vip Snow Queen Trophy” 2015 – Zagreb/Sljeme slalomska utrka održat će se 4. i 6. siječnja 2015., što su neradni dani te se na Sljemenu i ovoga puta očekuje više od 20 tisuća navijača, najavljeno je na medijskom predstavljanju utrka koje je održano zagrebačkom hotelu Westin.

Organizacija desetog slaloma za skijašice i sedmog za skijaše je znak da smo prepoznati kao pouzdani i odgovorni domaćin, rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek.

"Unatoč gospodarskoj situaciji koja će smanjiti izdašnost ulaganja u sportske događaje odlučili smo poduprijeti ovo natjecanje jer ono ima veliki odjek u svijetu i doprinosi prepoznatljivosti Zagreba kao turističke destinacije", istaknula je Sandra Švaljek. Pozvala je i sve Zagrepčane, posjetitelje Zagreba i ljubitelje skijanja da posjete Sljeme i navijanjem pošalju najljepšu razglednicu iz Zagreba koja će obići sve kontinente.

"Zadovoljna sam što je Činovnička livada već otvorena za skijaše, a Crveni spust ćemo za građane otvoriti već 8. siječnja", najavila je Sandra Švaljek.

Ova se utrka događa u terminu kada naša glavna tržišta donose odluku kamo putovati, i prijenosi televizijskih događanja iz Hrvatske na njima višestruko premašuju novac koji izdvajamo na promociju turizma na njima, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin.

"Sljemenske utrke i fantastična atmosfera koju stvaraju naši navijači izuzetno su vrijedan dio ukupne slike Hrvatske kao domaćina brojnim turistima iz svih dijelova svijeta. Promocija koju ovako osiguravamo jedna je od najučinkovitijih, jer ulazi u kategoriju programa koji se ne može kupiti kroz oglašavanja"“, zaključio je Lorencin.

Pavlek: Sljeme je spremno

Sljeme je u potpunosti spremno za utrke potvrdio je Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora Vip Snow Queen Trophy-a.

"Od petka 26. prosinca ujutro Crveni spust se intenzivno zasnježuje, čemu je dodatno pomoglo 40-ak centimetara snijega koji je pao u nedjelju. Predviđeno je zasnježivanje do 1. siječnja ujutro kade će se krenuti u završno razguravanje snijega i pripremu staze. Već se dio topova sa Crvenog spusta seli na Zeleni, a čim završi zasnježenje Crvenog spusta svi snježni topovi sele se na Zeleni spust i Plavi pust kako bi se pokušalo i te staze, ovisno o temperaturama sljedećih dana i raspoloživim količinama vode, spremiti za otvaranje za građanstvo i za trening natjecatelja", kaže Pavlek.

No niske temperature i prirodni snijeg nisu dovoljni:

"Ovih dana na Sljemenu bilježimo temperature koje omogućavaju zasnježivanje 24 sata na dan osam do devet dana uzastopce, no nažalost ponovno se radilo se smanjenim kapacitetom i s prekidima jer je nedostajalo vode, iako smo dodatne količine vode osigurali i dovoženjem cisternama. Vjerujem da ćemo iduće godine imati akumulacijsko jezero s dovoljnim količinama vode, i tada ćemo osim sigurnog skijaškog kupa imali i produženu turističku sezonu od sredine prosinca, pa vjerujem i do sredine travnja", zaključio je Vedran Pavlek.

"Iako je postojala neizvjesnost do prije nekoliko dana, sve će biti u redu zahvaljujući entuzijazmu i radu svih uključenih u ovaj projekt. Vjerujem da ćemo dogodine u ovo vrijeme imati novo jezero koje će osigurati pouzdano zasnježenje i produžiti skijašku sezonu na Zagrebačkoj gori", istaknuo je Miho Glavić predsjednik organizacijskog odbora Vip Snow Queen Trophyja. Rukovoditelj skijališta Sljeme Dragutin Žiljak također je pohvalio napore svih koji sudjeluju u osiguravanju vode za potrebe zasnježivanja staza te naglasio kako je dosad Crveni spust zasnježen sa više od 60 centimetara snježnog pokrivača.

HTV će snimati i iz zraka

"Akreditirano je gotovo 500 novinara iz cijeloga svijeta te niz regionalnih i svjetskih televizijskih ekipa”, poručila je voditeljica medijske službe Vip SQT Kristina Laco.

"Na posljednjem ženskom i muškom slalomu bilo je više od 25.000 posjetitelja i uvjerena sam da ćemo ponoviti te brojke", kazala je Laco.

"Hrvatska radiotelevizija izravno će prenositi utrke Vip SQT, a ove godine po prvi puta i ekskluzivne kadrove uživo iz zraka", poručio je urednik Sportskog programa HTV-a Bruno Kovačević.

Najavio je da će Hrvatska radiotelevizija iscrpno izvještavati sa svih događanja vezanih uz sljemenske utrke, od izvlačenja startnih brojeva do reportažnih priča o sudionicima natjecanja.

Piše: R.D.
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved