Istria Granfondo
25.9.2014. 5:14:04h
Sjeverozapadna Istra postaje regionalno središte biciklizma
Sjeverozapadna Istra ponovno će početkom listopada postati regionalno središte biciklizma, kako natjecateljskog, tako i rekreativnog.
Generale Lee / flickr.com

Sjeverozapadna Istra ponovno će početkom listopada postati regionalno središte biciklizma, kako natjecateljskog, tako i rekreativnog. Treći Istria Granfondo, veliki jesenski dvodnevni biciklistički maraton, održava se u subotu i nedjelju, 4. i 5. listopada 2014., na stazama koje nude sportske izazove, ali i uživanje u svemu onome što Sjeverozapadnu Istru čini sve popularnijom destinacijom.

Granfondo je u novije vrijeme vrlo popularan oblik cestovnog biciklističkog događanja, a podrazumijeva spontanu vožnju velikog broja sudionika, od natjecatelja u punoj formi do obitelji i ležernih rekreativaca. Istria Granfondo organizira klaster Sjeverozapadne Istre, koji čine turističke zajednice Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja te turističke kompanije Istraturist Umag i Laguna Novigrad.

„U marketing planu našega klastera razvoj cikloturizma zauzima jedno od najznačajnijih mjesta. U tom razvoju već je puno učinjeno – od biciklističkih staza, preko Bike hotela, smještajnih objekata prilagođenih uslugama za bicikliste, do educiranih bike vodiča. Sve nam to omogućuje da na području klastera organiziramo i najatraktivnija događanja, a Istria Granfondo svakako jedno od njih, jer je riječ o natjecanju koje privlači najšire skupine ljubitelja biciklizma, od djece do profesionalnih biciklista", ističe Valter Bassanese, predstavnik klastera Sjeverozapadne Istre.

Istria Granfondo dvodnevni je događaj. Subotnja vožnja „Istria Granfondo Family & Gourmet Tour", dužine 25 kilometara sa startom i ciljem u Novigradu, planirana je po mjeri obitelji s djecom. Drugoga dana, u nedjelju 5. listopada, start i cilj je u Umagu, a voze se staze za odvažnije i tjelesno spremnije na dužinama od 84 i 161 kilometra. Među sudionicima svake je godine i najuspješniji hrvatski biciklist Vladimir Miholjević, kojega je biciklizam doveo u sjeverozapadnu Istru još 1997. godine.

„U karijeri sam promijenio mnogo destinacija za pripreme, ali uvijek se volim vratiti u Sjeverozapadnu Istru. Drago mi je da su turistički djelatnici prepoznali potencijal biciklističkog sporta kao sredstva promocije i biciklističkih klubova kao zimskih gostiju. Na Istria Granfondu sam od prve utrke, to je sad već etablirano biciklističko okupljanje, o kojemu se često raspituju i moji kolege iz inozemnih klubova kad god se ponovno sretnemo", kaže Vladimir Miholjević.

Uz staze prilagođene svim ljubiteljima biciklizma, Istria Granfondo donosi i bogati popratni program u nedjelju, kružnu vožnju za djecu, te modnu reviju i sajam biciklističke opreme.

„Prva dva Istria Granfondo maratona prošla su vrlo uspješno i na njima smo stekli dragocjena iskustva. Ove godine svakako namjeravamo nadmašiti sami sebe i privući još više zaljubljenika u biciklizam. Na naš Granfondo dolazi se ne samo zbog sporta, nego i zbog uživanja u svakovrsnim ljepotama sjeverozapadne Istre", poručuje Bernard Musulin, predstavnik organizatora.

Uz prekrasne krajolike, Istria Granfondo 2014. nudi i pregršt okusa, jer će na okrijepnim stajalištima tijekom vožnje biti organizirana gourmet degustacija autohtonih istarskih proizvoda.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved