Osijek
Extreme
12.8.2014. 12:02:01h
Sve je spremno za jubilarni 15. Pannonian Challenge
Sve je spremno za 15. izdanje natjecanja u ekstremnim sportovima Pannonian Challenge! Potvrdili su to jučer organizatori u proširenom i dodatno ušminkanom skateparku u kojemu je radove, kao i svih godina do sada, predvodio Zdenko Liška.
Naoki Tomeno / flickr.com

Sve je spremno za 15. izdanje natjecanja u ekstremnim sportovima Pannonian Challenge! Potvrdili su to jučer organizatori u proširenom i dodatno ušminkanom skateparku u kojemu je radove, kao i svih godina do sada, predvodio Zdenko Liška. Park je ove godine dobio nove elemente, više prilagođene skaterima, a stare sprave su prema potrebi popravljane. U gradnju i popravke sprava uloženo je gotovo 100.000 kuna. Postavljena je i montažna tribina, kosi se trava i u tijeku je završno šminkanje skateparka koji nikada nije bio u potpunosti spreman nekoliko dana prije otvorenja festivala.
- Pripremili smo bogat i raznolik kulturni i sportski program za naše rođendansko izdanje. Pannonian je iz godine u godinu postao nezaobilazna stanica ekstremnih vozača, ali i brojnih turista i glazbenika - rekla je Mirna Čulo u ime Pannoniana.
O glazbenom programu Pannoniana govorio je Tin Kovačić-Koca, frontman Debelog precjednika, punk sastava koji je u 20 godina svog postojanja pratio i na neki način sudjelovao u stvaranju brenda “Pannonian”.
- Publika je na Pannonianu uvijek dobro raspoložena, a onda i bendovi uživaju, a svirke budu kvalitetne i dobar show je zajamčen. Glazbeni program je vrlo kvalitetan, s prepoznatljivim imenima rock-žanra, zanimljivom hip hop večeri, DJ-ingom. Moj bend snimio je novo izdanje, predstavit ćemo neke pjesme i na Pannonianu i zajedno proslaviti 20 godina Debelog precjednika i 15 godina Pannoniana - rekao je Koca.
Program, tradicionalno, počinje otvaranjem izložbe fotografija i promocijom skatevidea u prostorijama Kazamata, a bit će predstavljeni radovi Tina Hudolina i Samira Kurtagića te izložba SC Pool uz promociju videa “Barcelona or burst” u organizaciji Ropea.
Izmjena će ove godine biti u rasporedu sportskih natjecanja jer se finalne vožnje pomiču u nešto kasniji termin, a sve zbog live TV produkcije i direktnog prijenosa finalnih vožnji na Sportskoj televiziji i Dnevnik.hr od 20 sati do 22 sata.
- Pannonian ima veliki značaj za Osijek, od zabave i novih kulturnih i sportskih sadržaja, Pannonian donosi i učinak u turizmu i promociji Osijeka u cijelom svijetu. Sve to Osijeku čini veliku uslugu, a zato i idemo stepenicu dalje u suradnji sa širenjem parka i uređenjem kampa koji će, nadam se, uskoro postati cjelogodišnji turistički sadržaj. Vjerujem da na ovome možemo rasti i svake godine raditi taj korak više i zajedno napredovati. Ovo je jedan od definitivno najjačih brendova Osijeka i čini veliku razliku između nas i drugih gradova, čak i kada govorimo o kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture jer je i ovo jedan oblik kulture koji se u Osijeku snažno razvio - rekao je dogradonačelnik Vladimir Ham.

Piše: I. Sekol 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved