Opatija
29.8.2013. 5:30:58h
Opatija postaje središte rallyja
Start brzinskih ispita je s istarske strane tunela Učka, a vozit će se po staroj cesti preko Učke i završiti na kvarnerskoj strani u Veprincu
Pudpuduk / flickr.com

Vrhunski europski automobilisti ovog rujna stižu u Opatiju, gdje će voziti dva brzinska ispita u sklopu Croatia Rallyja, najvećeg hrvatskog auto-moto prvenstva, ali i družiti s građanima na plaži Slatina, na kojoj će biti organiziran cjelodnevni program, a čitavu manifestaciju kamerama će pratiti i Eurosport.

Croatia Rally ove godine bilježi svoje jubilarno izdanje koje će se održati od 26. do 28. rujna pod paskom Hrvatskog auto i karting saveza, dok će za opatijski dio manifestacije biti zadužen AK Opatija motorsport, koji su se istaknuli organizacijom brdske utrke na Učki koja je prošle godine proglašena najboljom u Hrvatskoj.

- Povjerenje koje nam je ukazao glavni organizator opravdat ćemo 27. rujna, organizacijom dva brzinska ispita na Učki te popratnim sadržajem na opatijskoj Slatini i nastupom naših posada. Start brzinskih ispita je s istarske strane tunela Učka, a vozit će se po staroj cesti preko Učke i završiti na kvarnerskoj strani, u Veprincu, a iz našeg kluba dosad su prijavljene čak četiri posade (Prodan/Draženović, Hrvatin/Kuzmić, Mihelić/Butorac i Petretić/Surina).

Također, nakon dvije godine u Citroënu C2R2 Max, s kojim je prošle sezone došao do naslova prvaka Hrvatske, Viliam Prodan će se na Croatia rallyju okušati u novom Peugeotu 208 R2. To će ujedno biti premijerni nastup na Hrvatskim stazama nove Peugeotove jurilice, istaknuo je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport.

Najzanimljiviji dio za građane svakako će biti autoshow na plaži Slatina, na kojem će sudjelovati brojne perjanice automobilističke industrije, ali i najbolji europski vozači koji će se družiti s posjetiteljima.

- Posebnu pozornost posvetili smo pripremi programa »Opatija auto moto show«, na kojem će renomirane auto kuće, prateća autoindustrija, osiguravajuća društva i leasing kuće sa šireg riječkog područja promovirati najnovije automobile, proizvode i svoje usluge, a sve navedeno bit će začinjeno s cjelodnevnim programom koji uključuje DJ-a, hostese i razne promocije.

Ovaj projekt koji uključuje zahtjevnu organizaciju, ali i ogroman sportsko turistički potencijal, samo je korak ka povratku europskih manifestacija u Opatiju, koja je oduvijek slovila za perjanicu automobilizma, rezimirao je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport.

Piše: Davor Žic

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved