Zagreb
24.8.2013. 7:17:12h
Na Hanžek stiže drugi najbrži čovjek svijeta!
Bivši olimpijski pobjednik (2004.) i svjetski prvak (2005.) na 100 metara Justin Gatlin (31), uz našu diskašicu Sandru Perković, bit će ponajveća zvijezda atletskog mitinga u Zagrebu što će se na stadionu uz Savu održati 3. rujna.
Kent Capture / flickr.com

Bivši olimpijski pobjednik (2004.) i svjetski prvak (2005.) na 100 metara Justin Gatlin (31), uz našu diskašicu Sandru Perković, bit će ponajveća zvijezda atletskog mitinga u Zagrebu što će se na stadionu uz Savu održati 3. rujna. Na popularnom Hanžeku i to u memorijalnoj utrci na 110 metara s preponama trčat će i trojica prvoplasiranih s posljednjeg Svjetskog prvenstva - svjetski prvak Amerikanac David Oliver, njegov srebrni sunarodnjak Ryan Wilson i brončani Rus Sergej Šubenkov, ali i olimpijski pobjednik iz Pekinga (2008.) i negdašnji svjetski rekorder Kubanac Dayron Robles. Pored memorijalne utrke, najatraktivnija disciplina trebao bi biti ženski disk koji će na svom meniju imati četiri prvoplasirane bacačice s posljednjeg Svjetskog prvenstva i zato će početi u 19:55, a ne u uobičajeno vrijeme.

Zadovoljstvo pobjede pred domaćom publikom Sandri Perković pokušat će pokvariti srebrna Francuskinja Melina Robert-Michon, brončana Kubanka Yarelis Barrios, ali i Njemica Nadine Muller. Organizatori zagrebačkog IAAF World Challengea planirali su informaciju o dolasku Gatlina pustiti tek danas, no planove im je pokvario gradonačelnik i pokrovitelj Milan Bandić koji je to preuranjeno ispričao u jedan televizijski mikrofon. No, s obzirom koliko on pomaže ovaj miting, lako mu je oprostiti remećenje medijskog plana.

- Posebno bih zahvalio gradonačelniku i gradu Zagrebu za podršku koju daju, jer iskreno govoreći osim Zagreba ne može ovakav ovakav miting nitko drugi niti organizirati - ustvrdio je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Luciano Sušanj.

- Ove godine proračun mitinga je pet milijuna i 300.000 kuna, od toga je tri milijuna kuna od Grada Zagreba za ovaj miting kao priredbu od posebnog značaja, a ostalo su vlastita sredstva i turistička zajednica grada Zagreba - pojasnila je investiciju direktorica mitinga Ivana Brkljačić koja je najavila dolazak 40-tak osvajača medalja s posljednjeg Svjetskog prvenstva.

Na tom je prvenstu iza nepobjedivog Bolta srebro osvojio upravo Justin Gatlin, sprinter poznat i po tome da je svojedobno bio svjetski rekorder (9.77), ali mu je taj svjetski rekord oduzet zbog dokazanog korištenja nedozvoljenih sredstava. Zbog uzimanja dopinga bio je kažnjen sa zabranom nastupanja na četiri godine pa se vratio 2010. Gatlin je poznat kao čovjek koji je na ovom planetu pretrčao 100 metara za najbrže vrijeme (9.45) no to je postigao u posebnim uvjetima. Naime, pristao je nastupiti u posebnoj japanskoj televizijskoj emisiji "Kasupe" u kojoj je imao pomoć umjetnog vjetra u leđa od 25 metara u sekundi, što je 12 puta veća snaga vjetra od u atletici dozvoljene. Ulaznice će se početi prodavati 29. kolovoza i to po cijenama od 20 kuna (tribina istok), 30 kuna (tribina jug), 80 kuna (tribina zapad) i 250 kuna (tribina VIP). Najveće zanimanje moglo bi biti za tribinu jug koja se nalazi iza bacališta iz kojeg će bacati Sandra Perković.

Piše: Dražen Brajdić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved