Fažana
Prvi put
25.5.2014. 9:30:53h
Crossfit natjecatelji iz Europe i SAD-a u Valbandonu
U autokampu Bi Village jučer je počelo četverodnevno natjecanje Fanatic Adriatic Throwdown Crossfit, prvo u Hrvatskoj, ali i na području bivše Jugoslavije, u kojem sudjeluje 150 sportaša, ali i pripadnika vojske, iz 12 europskih država te SAD-a.
Ali Samieivafa / flickr.com

U autokampu Bi Village jučer je počelo četverodnevno natjecanje Fanatic Adriatic Throwdown Crossfit, prvo u Hrvatskoj, ali i na području bivše Jugoslavije, u kojem sudjeluje 150 sportaša, ali i pripadnika vojske, iz 12 europskih država te SAD-a. Riječ je o novim, kombiniranim sportskim disciplinama, kao što su trčanje, vožnja biciklom, veslanje, plivanje, uz gimnastičke elemente koji se sastoje od zgibova, sklekova, naskoka, trbušnjaka i dizanja utega, kaže organizator Boris Cvilinder.

U svijetu 200 tisuća natjecatelja

- Bilo je jako teško dovesti natjecatelje u Hrvatsku, ovo je zahtjevan projekt koji iziskuje jako puno volje, truda, želje i ljubavi prema ovome sportu. U svijetu su ovakva natjecanja užasno popularna, pogotovo u Americi. Postoji tzv. gamesi, odnosno natjecanja koja se na globalnoj razini odvijaju svake godine. Ove je godine bilo 200.000 prijavljenih natjecatelja diljem svijeta tako da je u Americi ogromna ekspanzija tog sporta, koja se širi u Europu. U Hrvatskoj je ovaj sport nedovoljno poznat, ali se trudimo da dignemo tu popularnost i u nas, kaže Cvilinder.

Nagradni fond iznosi 3.000 eura: po tisuću eura dobit će prvoplasirani žena i muškarac, a po 500 eura pobjednici u master kategoriji, oni koji su navršili ili su stariji od 38 godina.

Da ovo natjecanje predstavlja i novu, sportsku nišu u turističkoj ponudi Bi Villagea, ali i Općine Fažana, potvrdili su nam generalni direktor Biasuzzi grupacije Michele Ferrari i direktorica Turističke zajednice Fažane Melita Peroković. Ferrari je kazao da ova manifestacija promovira turizam ovog područja, a u Grupi kane to činiti i ubuduće.

Sportski turizam u usponu
- Stanovnici Hrvatske, a među njima i Istrani, znali su sačuvati prirodno nasljeđe kao nitko na Jadranu. Sport i priroda doprinose dobrobiti čovjeka, pogotovo ako se ta simbioza dogodi na tako jedinstvenom mjestu kao što je Istra. Naš je san dovesti u Fažanu i na Brijune sportske manifestacije poput Svjetskog veslačkog prvenstva 2016. ili neko drugo natjecanje međunarodnog značaja koje objedinjuje sport i prirodu, rekao je Ferrari, dodavši da su radi toga i u kontaktu s Hrvatskim olimpijskim odborom.

Melita Peroković kazala je da je ovo samo jedan primjer dobre suradnje turističkih subjekata i ustanova na području općine Fažana, koja u posljednjih 12 godina bilježi izuzetan turistički razvoj.

- Sa svima onima koji ostvaruju turistički promet dogovorili smo razvoj novih oblika turizma, a sportski turizam je samo primjer, rekla je Peroković te najavila dva ovogodišnja inovativna projekta. Riječ jeo Stazi dobrih vibracija te Virtualnom muzeju ulicama Fažane.

Piše: M. Vermezović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved