Umag
Umag i šport
27.4.2014. 8:24:44h
Umag je za svoj razvoj odabrao sport
U Umagu imamo priliku svjedočiti tome da po četvrti put održavamo sajam sporta, jedinstven u Hrvatskoj, i sajam cvijeća kojemu je ovo sedamnaesti rođendan.
M. Mijošek / glasistre.hr

"U Umagu imamo priliku svjedočiti tome da po četvrti put održavamo sajam sporta, jedinstven u Hrvatskoj, i sajam cvijeća kojemu je ovo sedamnaesti rođendan. Kaže se "u zdravom tijelu zdrav duh" i mislim da upravo ovaj sajam ima tu dimenziju na kojoj se razmjenjuju iskustva, unaprjeđuje znanje i prezentiraju aktivnosti i dostignuća u ovom području, zato smo prepoznali ovaj sajam kao značajan i bitan", rekla je Sabina Glasovac, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta na otvorenju 4. sajma sporta i slobodnog vremena Umag sport i 17. sajma cvijeća Umag floria koji se ovog vikenda održavaju na Novoj obali.

Gradonačelnik Vili Bassanese rekao je da je sajam sporta prije svega zamišljen kao zahvalnost svim ljudima koji su sport odabrali kako svoju aktivnost, bilo profesionalno, amaterski ili volonterski.

Dodao je da je Umag je, kao jedinica lokalne samouprave, odabrao sport kao sinergiju turizma i gospodarstva. To namjeravaju ostvariti planiranom sportskom zonom Umag, strateškim projektom koji će se prostirati na 300 hektara, od kojeg je jedan dio nogometnog kampusa već napravljen, a u desetak godina, koliko se očekuje za kompletu realizaciju, pomoć će zatražiti i od europskih fondova.

Oba su sajma ove godine okupila šezdesetak izlagača, iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije i Švedske, i to dvadeset u sportskom i četrdeset u cvjetnom dijelu, na ukupno 7.000 kvadrata vanjskog i natkrivenog prostora. Vještine aranžiranja cvijeća pokazuju učenici 13 strukovnih škola u šatoru, dok su na otvorenom dijelu izlagači trajnica i ljetnica. Sportska natjecanja okupljaju preko 1.500 sudionika koji publici prikazuju vještine karatea, jedriličarstva, malog nogometa, rukometa, streljaštva, do biciklizma i tenisa. Osim stručnih predavanja o sportu, novost je Cvjetni caffe u sklopu kojeg se održavaju akustične svirke, izložbe, dječje radionice, retro modna revija i drugo. Sajmovi su već od jutarnjih sati privukli veliki broj domaćih posjetitelja i turista koji su vikend i predstojeće praznike odlučili provesti u Umagu.

Organizator sajmova je Grad Umag, a suorganizatori gradsko komunalno poduzeće Komunela, u suradnji sa Savezom sportskih udruga grada Umaga, Turističkom zajednicom, Pučkim otvorenim učilištem "Ante Babić" i Muzejom grada Umaga.

Piše: V. Habereiter

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved