Turizam s razlikom
11.4.2017. 12:56:06h
Booking.com predstavlja 10 startup projekata koji će biti uključeni u novi Accelerator program za održivi turizam
Nešto manje od 700 startup projekata i timova iz 102 zemlje prijavilo se na prvi Booking.com Booster program kako bi dobili priliku osvojiti stipendije u iznosu do čak 500.000 eura
/ desolenator.com

Booking.com, globalni lider u povezivanju putnika s najvećim izborom različitih vrsta smještaja predstavio je 10 startup projekata koji će se pridružiti Accelerator programu Booking.com Boostera. Cilj programa je prepoznati, mentorirati i sponzorirati inovativne startupove diljem svijeta kojima se nastoji postići pozitivan učinak na industriju globalnog turizma. Odabranih 10 startup projekata sudjelovat će u programu u trajanju od tri tjedna u lipnju 2017. godine u Amsterdamu. Svaki od sudionika dobiva priliku prezentirati svoju ideju na panelu Booking.com-a uz stručnjake iz industrije kako bi osvojili stipendiju u iznosu do 500.000 eura koju osigurava Booking.com.

"Oduševljeni smo raznolikošću i kvalitetom prijavljenih projekata na Booking.com Booster program. Zaista je inspirativno vidjeti takvu strast i inovativne poslovne koncepte iz cijeloga svijeta. Jedva čekam saznati koji je od odabranih 10 startupova najbolji i na koji način možemo pomoći startup timovima u razvoju njihovih planova, kako bismo njihove vizije o održivom turizmu približili što većem broju destinacija širom svijeta." izjavila je Gillian Tans, izvršna direktorica Booking.com-a.

10 startup projekata koji će sudjelovati na Booking.com Booster programu u lipnju 2017. su:

MovingWorlds (SAD & Kolumbija)
Projekt zamišljen kako bi osigurao stručne osobe i timove onim dijelovima svijeta kojima su najpotrebniji. MovingWorlds pomaže profesionalcima koji nisu dobili priliku pokazati koliko znaju da kroz volontiranje steknu potrebno iskustvo i prepoznavanje u stručnoj zajednici.

Authenticook (Indija)
Ovaj projekt omogućio bi putnicima i lokalnom stanovništvu da dožive kulturu i običaje jedni drugih kroz hranu. U domovima lokalnog stanovništva na raznim odredištima, domaćini bi ugostili i ponudili hranu turistima i putnicima i time omogućili izmjenu znanja i kulture.

Backstreet Academy (Singapur i  Jugoistočna Azija)
Backstreet Academy je platforma kojom se omogućuje pristup tehnologiji siromašnim lokalnim zajednicama u zemljama u razvoju u kojoj većina stanovništva ne zna engleski jezik, kako bi se mogli baviti turizmom. Iznajmljivači dobivaju informaciju o rezervaciji uz pomoć mobitela na koji stiže SMS poruka na lokalnom jeziku ili poziv automatske sekretarice.

Visit.org (SAD)
Sa sjedištem u New Yorku, osnovana 2015., Visit.org je vodeća platforma za putovanja koja omogućava sudionicima da pozitivno utječu na lokalne zajednice kroz partnerstvo, donacije, kreiranje sadržaja i ostalo. Lokalno stanovništvo omogućuje putnicima razna iskustva tijekom putovanja poput radionice kuhanja guatemalske hrane ili branje kave na farmi.

Awake (Kolumbija)
Ovom platformom nastoji se pokrenuti inicijative na lokalnoj razini kako bi se zaštitio okoliš i omogućila zarada destinacijama koje se bave održivim turizmom. Na platformi se može pronaći i rezervirati smještaj na lokacijama u prirodi.

Seabin (Australija i Španjolska)
Seabin je automatizirana kanta za smeće koja pluta na moru i sakuplja razno smeće i naftu s površine. Voda se pročišćava kroz filtere u marini. Seabian se može koristiti i alternativnim izvorima energije poput vjetra ili solarne energije.

MEJDI Tours (Palestina i  Izrael)
Misija ovog projekta je omogućiti putnicima da lokaciju dožive iz dvije perspektive. Uz dva vodiča koji su iz iste lokalne zajednice, ali imaju različitu kulturu. Ovo omogućuje uvid u tradiciju različitih religija, političkih i kulturnih ideja i slično. Ideja je nastala u Palestini i Izraelu gdje turiste vode izraelski i palestinski vodiči i prezentiraju kulturu iz svojih perspektiva.

Desolenator (UK)
Desolenator je tehnologija  koja omogućava pročišćavanje morske vode. Filtriranjem ta voda postaje pitka, a sve uz pomoć korištenja solarne energije.

Local Alike (Tajland)
Projekt kojim se nastoji inspirirati putnike kako bi mogli uz pomoć turizma pridonjeti razvoju lokalnih zajednica.

Good Hotel (Guatemala, UK i Nizozemska)
Good Hotel grupa kombinira dobra djela s poslovanjem i vrhunskim iskustvima. Grupa investira u poslovanje i edukaciju lokalnih poduzetnika kojima je potrebna pomoć.

Nešto manje od 700 statrupova s timovima iz 102 države prijavilo se na natječaj. Indija, SAD., Nizozemska, Rusija i Italija zemlje su s najviše prijava na program.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved