Kontinentalni turizam
25.8.2015. 11:58:49h
Planinarenje u Austriji popularnije od mora!
Austrija u turizmu ostvari 2,5 puta veće prihode od Hrvatske, unatoč tomu što ne nudi sunce i more.
Joopey / flickr.com

Na 2.500 m nadmorske visine, skijaške staze u Sillianu u Austriji postaju mjesto za planinare i sve željne boravka u prirodi i malo seoske atmosfere, domaće autohtone hrane i aktivnosti na svježem zraku.

Austrija u turizmu ostvari 2,5 puta veće prihode od Hrvatske, unatoč tomu što ne nudi sunce i more. Domaćini su se potrudili osmisliti atraktivne izvanpansionske sadržaje pa ljetna sezona u planinama traje sedam mjeseci.
Dobrobiti seoske atmosfere
Tajna je, kažu, u svakom detalju. Na velika ulaganja ne smije se čekati dulje od pet godina. Ponuda se stalno mora osvježivati jer će je, tvrde, financijski pokriti već prvi sljedeći zadovoljan gost, prenosi hrt. Prekrasan spoj borova, trava i planinskog cvijeća, uz pogled na konje i krave privukla je ove godine mnogo turista, a većina se nakon prvog puta često i vraća.
Vrhunac sezone su tri zimska mjeseca. Ljeti popunjenost premašuje 65%. Domaći čovjek vjeruje samo regionalnoj banci, kažu tradicionalni OPG-ovci koji u svoju ponudu uključuju samo proizvode s vlastitih gospodarstava. Ključ uspjeha su kažu, dodatni sadržaji i stalna ulaganja. Rijetke su investicije sa stranim bankarima.

Piše: Ivana Nađž
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved