Hrvati se ne boje
29.6.2015. 4:33:41h
Većina hrvatskih turista ostala u Tunisu
Većina hrvatskih turista u Tunisu nije prekinula odmor nakon terorističkog napada u ljetovalištu Susi u kojem je ubijeno 39 ljudi, većinom britanskih državljana
Paul SKG / flickr.com

Većina hrvatskih turista u Tunisu nije prekinula odmor nakon terorističkog napada u ljetovalištu Susi u kojem je ubijeno 39 ljudi, većinom britanskih državljana.
U Hrvatsku se odlučilo ranije vratiti samo njih sedmero, kaže predsjednik Udruženja hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba.

- Prema našim podacima, 65 ljudi iz Hrvatske je ondje u aranžmanu turističkih agencija. Njih sedam se odlučilo vratiti u Hrvatsku. Inače, gosti su smješteni u različitim mjestima na udaljenosti od oko 100 kilometara. Manji dio njih bio je bliže napadu, no odlučili su ostati. Velika većina gostiju odlučila je nastaviti odmor i vratiti se, kako je bilo predviđeno, u srijedu - rekao je Žgomba.
Istovremeno, Tunis je napustilo oko tisuću Britanaca od njih gotovo šest i pol tisuća, koliko ih je bilo na odmoru u vrijeme napada. Vodeće britanske agencije poslale su dodatne zrakoplove po svoje državljane, a najavile su da do daljnjeg otkazuju sve aranžmane za Tunis.
Tzv. Islamska država preuzela je odgovornost za napad koji je izveo 23-godišnji tuniški student Seifeddine Rezgui, prije tog krvavog pohoda nepoznat policiji. Nakon napada tuniška vlada uvela je pojačane mjere sigurnosti. U turistička mjesta bit će poslana vojska, a na tjedan dana zatvorit će na desetke džamija.

Piše: MS

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved