Doček 2014
28.11.2013. 10:25:04h
Mostar dobiva 'Zimski grad' i doček 2014. na otvorenome!
Iako Mostar iz godine u godinu, na žalost svih građana, a posebno onih najmlađih, sve više gubi blagdanski ugođaj, ove godine se dogodilo pravo malo čudo i Mostarci će ipak imati priliku doživjeti pravi zimsko-božićni ugođaj.
Bryan Pocius / flickr.com

Iako Mostar iz godine u godinu, na žalost svih građana, a posebno onih najmlađih, sve više gubi blagdanski ugođaj, ove godine se dogodilo pravo malo čudo i Mostarci će ipak imati priliku doživjeti pravi zimsko-božićni ugođaj.

Zahvaljujući ideji Saše Rottera i njegova prijatelja, Mostar će na deset dana biti pravo malo božićno središte, a riječ je o projektu “Zimski grad Mostar 2013.”.

Sigurno je da će ova vijest izmamiti osmijeh na lice mnogih jer već dugo u Mostaru nije bilo pravog blagdanskog ozračja.

“Zimski grad Mostar 2013.” će se održavati svakodnevno od 14. do 24. prosinca uz dnevni program za naše najmlađe i večernji program za odrasle, završno s dočekom Nove godine na otvorenome.

Cijeli događaj ima i humanitarni karakter i održava se u sklopu Meksičkog restorana u suradnji s Los Rosalesom. Lokacija održavanja ovog događaja je veliki parkirališni prostor u središtu grada na 600 kvadratnih metara (iza zgrade Projektanta i tržnog centra Mostar).

Cijela površina će biti natkrivena velikom šatorom kako projekt ne bi ovisio o vremenskoj prognozi. Cijeli projekt ima potporu i Turističke zajednice HNŽ-a i Grada Mostara, koji će osigurati štandove.

Što se tiče sadržaja “Zimskog grada”, tu će se naći za svakoga po nešto. Tako će Mostarci imati priliku vidjeti žive jaslice, a najmlađi će se moći fotografirat s Djedom Božićnjakom koji će dijeliti i prigodne paketiće.

Zatim će se tu naći i prodajni štandovi s različitom ponudom za djecu i odrasle, a uključivat će dječje knjige i slikovnice, sajam rukotvorina, degustacije i prodaju domaćih vina, rakija i likera, kao i suhomesnatih proizvoda i domaćih kolača.

Organizirat će se roštiljade, prodavati igračke i baloni, kuhano vino i još mnogo toga. Tu je i nezaobilazan zabavni program u kojem se misli na sve ukuse i uzraste. Bit će održane dječje lutkarske predstave u suradnji s Lutkarskim kazalištem Mostar, stand-up predstave u suradnji sa stand-up komičarima Mostara, zatim humanitarna akcija prikupljanja odjeće, hrane i pića za pomoć beskućnicima i socijalno ugroženima.

Humanitarni koncert će se održati i za djecu s posebnim potrebama, a planirana je i božićna predstava u suradnji s HNK Mostar.

“Zimski grad Mostar 2013.” će zaista biti jedno čarobno mjesto i unijet će veselje i toplinu u grad na Neretvi. Svi koji žele podržati ovaj projekt, bilo kroz novčano sponzorstvo ili donacijom svojih proizvoda, mogu se javiti na broj telefona 063 975 836 ili preko mail adrese zimskigradmostar2013@gmail.com.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved