Novi Kinezi
25.4.2015. 9:31:12h
Temelji nove generacije kineskih turista: društvene mreže i avanturistički duh
ChinaContact, tvrtka za turistička savjetovanja iz Velike Britanije, nedavno je objavila najnovije ovogodišnje izdanje knjige pod nazivom "Kina – budućnost turizma" u kojoj Roy Graff, poznati stručnjak za kineski izlazni turizam analizira razvojni trend kineskog tržišta i osobine koje razlikuju novu generaciju kineskih turista.
/ croatian.cri.cn

ChinaContact, tvrtka za turistička savjetovanja iz Velike Britanije, nedavno je objavila najnovije ovogodišnje izdanje knjige pod nazivom "Kina – budućnost turizma" u kojoj Roy Graff, poznati stručnjak za kineski izlazni turizam analizira razvojni trend kineskog tržišta i osobine koje razlikuju novu generaciju kineskih turista.

Roy Graff, glavni autor knjige "Kina – budućnost turizma", Britanac je koji ima više od deset godina iskustva u proučavanju i poznavanju kineskog turizma. Graff ističe kako tradicionalno znanje europskih i američkih stručnjaka o kineskim turistima zaostaje u vremenu, jer velika dimenzija i razlika u potražnji zajedno zahtijevaju od turističkih agencija prilagođavanje i sposobnost nalaženja ciljanih klijenata.

„Ako se vodimo time da većinu tradicionalnih turista iz Kine čine muškarci srednjih godina, moramo uzeti u obzir da je mlada generacija u potpunosti drugačija. Oni imaju kontakt sa stranim medijima, rasli su pod utjecajem holivudske kulture i turističkih reklama. Dobro znaju kako putem interneta i društvenim mreža dobiti potrebne informacije te su aktivni u traženju pomoći od lokalnog stanovništva. Nemaju straha od boravka u inozemstvu. Osim toga, većina mladih kineskih turista govori barem malo engleskog jezika, a to im omogućuje uživanje u putovanju u inozemstvo i posjedovanje avanturističkog duha."

Graf smatra da ovisnost o društvenim mrežama nove generacije kineskih turista zahtijeva od turističkih agencija prilagođavanje njihove marketinške strategije.

„Vrlo je važno turističkom sektoru u ciljanim zemljama kineskih turista shvatiti upravo to ako žele privući kineske turiste. Istovremeno, korištenje društvenih mreža smanjuje komercijalne cijene. Više ne trebaju posrednike već direktno kontaktiraju korisnike terminala ili aplikacije, a to smanjuje cijenu distribucije sadržaja."

Uz to, u knjizi "Kina – budućnost turizma" navodi se kako, uz rast prihoda, kineske turiste sve više privlače individualna putovanja, ona s duhovnim karakterom, medicinskim te različite ekspedicije i druga specijalna i profesionalna putovanja.

U osvrtu na razvojni trend kineskih turista u posljednjih desetak godina, Roy Graff je naglasio kako, među brojnim promjenama, ono što najviše privlači pozornost jest brzina rasta kineskog tržišta putovanja u inozemstvo.

„Brzina rasta kineskog tržišta putovanja u inozemstvo najvažnija je točka. Bez obzira na globalnu recesiju u gospodarstvu, stopa godišnjeg rasta stoji na oko 19 posto. Iako je stopa bila u padu 2009., sljedeće 2010. godine vratila se na više od 20 posto. Možemo reći da ne postoji nijedna druga zemlja čije tržište putovanja u inozemstvo drži tako dugo vremena rast tolike brzine."

S druge strane, istovremeno je istaknuo kako u nekim područjima kineskog tržišta putovanja u inozemstvo, kao što su individualna putovanja, brzina rasta nije dobila odgovarajuću zaštitu politike i zakona.

„Kinesko tržište individualnih putovanja nalazi se u svojoj početnoj fazi i još ne postoji prava zakonska zaštita. Na primjer, Zakon o turizmu tiče se isključivo grupnih putovanja. Upravo zbog toga, onima koji putuju individualno, potrebno je više zakonske zaštite, uključujući kupnju usluga i osiguranje. Time bi se ovakvim turistima pružilo više sigurnosti i ohrabrilo više ljudi na individualna putovanja. Uz to, zemlje odredišta trebale bi ublažiti uvjete dobivanja viza za individualna putovanja. U ovom trenutku, dobivanje vize za europske zemlje još uvijek je lakše kad su u pitanju grupna putovanja. Osobno smatram kako bi ublaživanjem uvjeta pri izdavanju vize kod individualnih putovanja za turistička odredišta u Europi i Sjevernoj Americi, oba kontinenta imale puno više koristi."

Piše: Nika

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved