Tužno
2.4.2015. 3:36:23h
Jordanski turizam na koljenima zbog Islamske države
Jordanska ekonomija uvelike ovisi o turizmu, a opsadno stanje u regiji zbog Islamske države nimalo mu ne pomaže.
Esme Vos / flickr.com

Jordanski turizam te najpoznatija atrakcija te zemlje, antički grad isklesan u stijenama, Petra, plaćaju skupu cijenu ratovanja s Islamskom državom (IS).

Hoteli, inače krcati, sada zjape prazni, a turisti u Jordan stižu 'na kapaljku'. Jordan se pridružio međunarodnoj koaliciji protiv Islamske države u zračnim napadima na njezine mete u Siriji. No, jordanska će ekonomija imati teške posljedice zbog ratnog stanja u regiji, piše News.com.au.

Vlada Jordana pokušava privući posjetitelje spuštanjem cijena i ukidanjem naknada za dolaske zrakoplovom. No, malo tko sumnja u oporavak jordanskog turizma, dokle god je ratna situacija u susjednim Siriji i Iraku.
Izrael će se zidom ograditi i od susjeda s istoka?

Najbolji primjer za to je Petra u kojoj je broj dolazaka prepolovljen sa 800 tisuća na 400 tisuća posjetitelja prošle godine. Osim toga, oni sada radije dolaze na jedan dan zbog čega su zatvoreni mnogi hoteli - od 38 ključ u bravu stavilo je njih devet samo prošle godine.

Piše: N.C.
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved