19.11.2013. 17:41:56h
Privredna komora: Ljetnja sezona bila je uspješna, početi pripreme za narednu
Ljetnja sezona je bila uspješna a treba početi promociju kako bi joj i zimska bila bar približna, ocijenjeno je juče na sjednici Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva.
donchili / flickr.com
Ljetnja sezona je bila uspješna a treba početi promociju kako bi joj i zimska bila bar približna, ocijenjeno je juče na sjednici Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva.
 
Odbor Privredne komore razmatrao je rezultate koji su ostvareni u toku prvih devet mjeseci ove godine.
 
Glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin podsjetila je da je od maja do septembra bila pojačana inspekcijska kontrola, kao i da su šest primorskih opština i centralni dio inspektori kontrolisali. Prema njenim riječima, inspektori su nesumnjivo doprinijeli podizanju kvaliteta ukupne turističke ponude.
 
Pomoćnica ministra održivog razvoja i turizma Željka Radak podsjetila je na podatke da je nacionalne parkove za devet mjeseci posjetilo čak 17 odsto više turista nego prošle godine što je povećalo prihode za 40 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.
 
“Da smo imali uspješnu turističku sezonu pokazuju i podaci koje je dala Centralna banka Crne Gore. Za devet mjeseci ostvaren je prihod od oko 697 miliona eura ili 2, 4 odsto više nego lani”, kazala je ona.
 
Osim njih i direktor Nacionalne turističke organizacije Aleksandar Radović saglasan je da je ljetnja sezona bila vrlo uspješna, i dodaje da je siguran da će zimskabiti još uspješnija:
 
“Naši ski centri imaju veliku konkurenciju u ski centrima Kopaonik, Jahorina, Šar-Planina. Jednostavno naš je interes da zadržimo naše građane da svoje zimske odmore provedu u crnogorskim ski centrima”, otkrio je on. Radović je poručio da neće izostati dalja promocija Crne Gore kao primamljive ljetnje ali i zimske turističke destinacije.
COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved