Panorama
14.2.2014. 9:47:34h
Crna Gora dobija panoramski voz?
Vlada je na jučerašnjoj sjednici zadužila Ministarstvo održivog razvoja i turizma da, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i pomorstva, razmotri mogućnosti za uvođenje panoramskih vozova, odnosno kreiranja željezničkih panoramskih ruta.
scottmliddell / flickr.com

Vlada je na jučerašnjoj sjednici zadužila Ministarstvo održivog razvoja i turizma da, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i pomorstva, razmotri mogućnosti za uvođenje panoramskih vozova, odnosno kreiranja željezničkih panoramskih ruta.
To bi, kako je objašnjeno u Informaciji o povezanosti i dostupnosti Crne Gore u funkciji razvoja turizma, a koja je razmatrana na jučerašnjoj sjednici Vlade, doprinijelo unapređenju turističke ponude Crne Gore.

"Potrebno je povezivanjem postojećih željezničkih stanica, ali i rekonstrukcijom starih, stvoriti željezničke panoramske puteve koji povezuju kulturne, prirodne i etnogastronomske atrakcije sa održavanim odmorištima na najljepšim mjestima. U tom smislu je potrebno dogovoriti sa AD Željeznički prevoz model za uvođenje panoramskih tura", navodi se Informaciji.

Turistički panoramski vozovi, kako je objašnjeno, na neposredan način upoznali bi ljude sa okolinom i doprinijeli potpunijoj ponudi u sadržajnom, ali i kvalitativnom smislu.

No, ovo nije sve. Razmišlja se i o mogućnostima sprovođenja postupka dodjele koncesije za izgradnju/upravljanje hidrodroma za hidroavione, kao jednog od vidova unapređenja avio-saobraćaja i turističke ponude Crne Gore.

"Luka Bar ima plutajući ponton, koji je prilagođen za pristajanje hidroaviona, kao i svu infrastrukturu za takvu vrstu letova, tako da u narednom periodu treba raditi na stvaranju uslova da ovakav vid saobraćaja bude redovan u Crnoj Gori", navodi se u Informaciji.

Takođe, preporučeno je da Aerodromi Crne Gore u komunikaciji sa zainteresovanim partnerima razmotre i mogućnosti izgradnje vodnog pristaništa na aerodromu Tivat, uz odgovarajući model saradnje.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved