Svjetska preporuka
3.2.2014. 7:22:25h
Beograd - naj grad za turiste u 2014. godini!
Turistički sajt Yomadic Nejta Roberta proglasio glavni grad Srbije mestom koje se pre svih drugih mora posetiti u ovoj godini
TijsB / flickr.com

Beograd će biti glavni grad Evrope u 2014!
Turistički sajt Yomadic Nejta Roberta, koji je sveto pismo za mnoge turiste, proglasio je glavni grad Srbije mestom koje se pre svih drugih mora posetiti u ovoj godini. Naime, da bi pružio detaljnu i nepristrasnu informaciju svojim čitaocima, Robert je potrošio godinu dana i posetio čak 27 država i stotine gradova u Evropi, a zatim napisao „Yomadic vodič kroz Evropu“.

- Arhitektonski, to je najveći grad na Balkanu. Polovina Beograda su ulice pune lišća sa ukrašenim klasičnim zgradama, ukrštenim s modernim soliterima iz polovine prošlog veka - prepričava svoje utiske Robert. On zapaža da stari deo Beograda ima centar koji krasi Kalemegdan, vekovni stari ogromni kompleks tvrđava koji je nekad predstavljao čitavu prestonicu, i dodaje:

- U zavisnosti od toga gde se u njemu nalazite, Beograd je sve što poželite da bude: evropski, socijalistički, tih, bučan, prazan, pun, sve u isto vreme - objašnjava Robert, na koga je posebno dobar utisak ostavila kultura barova, klubova, restorana i kafea. Zanimljivo, on je kao najneverovatniju stvar, kad je reč o hrani u Beogradu, istakao najbolju jeftinu kinesku koju je jeo u Evropi!

Piše: S. S.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved