14.9.2013. 12:43:12h
Japan predstavio voz sa »sedam zvjezdica«
TOKIO - Japanska železnica Kjušu predstavila je novi voz namenjen imućnim putnicima, koji će tokom putovanja moći da uživaju u luksuzu kao u hotelu sa "sedam zvjezdica".
specialoperations / flickr.com

TOKIO - Japanska železnica Kjušu predstavila je novi voz namenjen imućnim putnicima, koji će tokom putovanja moći da uživaju u luksuzu kao u hotelu sa "sedam zvjezdica".
Voz "Nanatsuboši" ima sedam vagona sa gastronomskim restoranom, piano-barom kao i 14 prostranih privatnih apartmana, od kojih je svaki obložen drvetom i opremljen "king sajz" krevetima, radnim stolom, zasebnim kupatilom i toaletom sa WC daskom koja se grije.
Putovanje ovim vozom oko južnog japanskog ostrva Kjušu traje četiri dana, a vozna karta za aranžman, koji uključuje tri noćenja za dvije osobe, košta 1,13 miliona jena (oko 9.000 evra).
Voz se na Internetu reklamira "prefinjenim i dostojanstvenim" dizajnom koji predstavlja spoj "japanskog i zapadnog duha" i "mješavinu modernog i klasičnog".
Voz će na prvo putovanje krenuti idućeg mjeseca. Aranžmani za "luksuzno krstarenje šinama" rasprodati su do juna 2014.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved