Opatija
IPA
16.1.2014. 15:06:32h
Opatiji i Portorožu pola milijuna eura za turizam
Promocija opatijske i portoroške rivijere sufinancirat će se sredstvima IPA, a potpisivanje ugovora očekuje se tijekom ožujka, javila je Ana Brumnjak Iličić
alestone3 / flickr.com

Promocija opatijske i portoroške rivijere sufinancirat će se sredstvima IPA, a potpisivanje ugovora očekuje se tijekom ožujka, javila je Ana Brumnjak Iličić

OPATIJA Pola milijuna eura vrijedan projekt »365 dana Riviere« čija je tema promocija i unapređenje opatijske i portoroške rivijere uvjetno je odobren Gradu Opatiji i Turističkoj zajednici Grada Opatije te njihovim slovenskim partnerima Općini Piran i Turističkoj zajednici Portorož. U Sv. Martinu na Muri održan je četvrti sastanak Zajedničkog odbora za praćenje Operativnog programa prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska za programsko razdoblje 2007. – 2013. godine kojim upravlja Ured Vlade Republike Slovenije za lokalnu samoupravu i regionalnu politiku. Zajednički odbor za praćenje, koji je sastavljen od predstavnika obiju država sudionica te predstavnika Europske komisije, uvjetno je odobrio dvadeset i dva projekta koji će se sufinancirati iz sredstava Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA), saznaje se od Ane Brumnjak Iličić, više stručne suradnice za međunarodnu suradnju, europske integracije i protokol Grada Opatije koja u ovom trenutku još nije mogla govoriti o detaljima, odnosno o tome u što će se konkretno utrošiti značajna dobivena sredstva namijenjena Opatiji.

- Hrvatska i Slovenija prihvatile su zajednički IPA operativni program Slovenija – Hrvatska 2007. - 2013. godine čime su ostvareni temeljni uvjeti za razvoj prekograničnih projekata. U travnju prošle godine Ured Vlade Slovenije za lokalnu samoupravu i regionalnu politiku kao upravljačko tijelo za navedeni operativni program objavio je drugi poziv na dostavu prijedloga projekata u okviru kojega je za sufinanciranje aktivnosti s obje strane granice na raspolaganju bilo 11.900.115,00 eura (maksimalna razina sufinanciranja je 85 %). Na poziv su pristigle 183 prijave, što govori o iznimnom zanimanju za sudjelovanje u projektima prekogranične suradnje, kao i o dobroj povezanosti partnera na zajedničkom pograničnom prostoru. Većina prispjelih prijava odnosila se na razvoj poduzetništva, društvenu integraciju te na zaštitu okoliša. Na ovom natječaju Gradu Opatiji i TZ Grada Opatije te njihovim slovenskim partnerima Općini Piran i TZ Portorož, uvjetno je odobren pola milijuna eura vrijedan projekt – stoji u dopisu Ane Brumnjak Iličić.

Piše: Marina Kirigin 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved