Regionalna suradnja
13.1.2014. 14:37:52h
Albanija zajedno sa susjednim zemljama uvodi zajedničke turističke pakete
TIRANA, 10. siječnja (Xinhua) - Eglantina Gjermeni, albanska ministrica urbanističkog razvoja i turizma u petak je potvrdila kako stručnjaci rade na sporazumu sa zemljama regije na ponudi zajedničkih paketa za turiste.
Leshaines123 / flickr.com

TIRANA, 10. siječnja (Xinhua) - Eglantina Gjermeni, albanska ministrica urbanističkog razvoja i turizma u petak je potvrdila kako stručnjaci rade na sporazumu sa zemljama regije na ponudi zajedničkih paketa za turiste.

U obraćanju na konferenciji Jadransko-jonske inicijative (AII) o turizmu pod naslovom "Jačanje suradnje na polju turizma među zemljama Balkana" ministrica Gjermeni je istaknula potrebu suradnje i koordinacije na projektima razvoja tourizma.

Ministrica se založila za jačanje dalje suradnje između javnog i privatnog sektora kako bi se proveli konkretni projekti u turizmu, dodajući da bi vlada, putničke agencije, akademska zajednica i civilno društvo trebali zajedno postići ove ciljeve.

Među spomenutim projektima u izradi je geoturistička internetska stranica. Ona bi kroz proces suradnje trebala istaknuti kulturne, povijesne i prirodne prednosti jedinstvene području dva mora.

AII je utemeljena u svibnju 2000. godine nudeći zajednička rješenja i okupljanje kako bi se podijelili problemi poput borbe protiv organiziranog kriminala ili potrebe zaštite prirodnog okoliša Jadranskog i Jonskog mora. U ovom trenutku broji osam članova: Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora, Srbija i Slovenija.

Tijekom razdoblja od lipnja 2013. do svibnja 2014. godine Albanija predsjedava Jadransko-jonskom inicijativom.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved