8.9.2013. 9:01:37h
Britanci preporučuju Novi Sad kao hit destinaciju
Novi Sad se našao među osam svetskih destinacija koje bi obavezno trebalo posetiti u septembru, a preporučio ga je vodeći elektronski informator o turističkim destinacijama „Rough Guides“ iz Velike Britanije. Novi Sad se našao rame uz rame sa Švedskom, Norveškom, Škotskom, Britanijom, a predstavljen je kao „mesto bez buke i gužve“.
Bukephalos / wikipedia.org

Novi Sad se našao među osam svetskih destinacija koje bi obavezno trebalo posetiti u septembru, a preporučio ga je vodeći elektronski informator o turističkim destinacijama „Rough Guides“ iz Velike Britanije. Novi Sad se našao rame uz rame sa Švedskom, Norveškom, Škotskom, Britanijom, a predstavljen je kao „mesto bez buke i gužve“.

POHVALA - Veoma nam je drago što smo se našli među destinacijama kao što su Nort Devon u Velikoj Britaniji, planine Atlas u Maroku i brojne druge. S obzirom na to da je reč o izuzetno posećenom i relevantnom sajtu, takva reklama sigurno će uticati na to da broj stranih turista bude još veći - kaže Tihana Vidaković Putin iz Turističke organizacije Novog Sada.

Turistički sajt „Rough Guides“ postoji od 1981. godine, a njegova je glavna parola „Reci mi kako je zaista“.

- To nije sajt koji priča nešto što nije istina, niti plasira ulepšane informacije. Zbog toga nam je još draže što su nas upravo oni uvrstili u turističku ponudu - kažu u TONS-u.

U preporuci britanskog portala kao glavne atrakcije istakli su Petrovaradinsku tvrđavu, Dunav, muzeje, Dunavsku ulicu, gradsku plažu Štrand. „Dugačka plaža, opuštajući barovi i fini pesak koji te vodi ka nežnoj plutajućoj reci“, tim rečima opisana je najpoznatija gradska plaža. Dunavsku ulicu predstavili su kao „ulicu punu poslastičarnica i tihih mesta za ispijanje kafe, kao što su brojni pasaži u njoj“.

Ona navodi da strane turiste najviše fasciniraju nasmejani, razdragani i ljubazni mladi ljudi i činjenica da je sve nadohvat ruke.

- Strance prilično iznenadi podatak da u Novom Sadu živi 400.000 stanovnika jer većina njih misli da je grad mnogo manji. Fascinira ih atmosfera u novogodišnjoj noći, kada svi koji se zateknu na Trgu slobode, iako se ne poznaju, jedni drugima čestitaju Novu godinu i igraju valcer - kaže Tihana.

Novi Sad je u prvih sedam meseci ove godine posetilo ukupno 66.000 turista.

Sve više turista iz Turske
TURA - U TONS-u navode da grad, kao i njihovu organizaciju, tokom cele godine posećuje veliki broj stranih novinara i tur-operatera, a među poslednjima je bila televizijska ekipa Nacionalne gerografije i nacionalne televizije iz Turske. „Snimili su 45-minutnu emisiju, koja je najvećim delom posvećena Novom Sadu. Prvi rezultati emitovanje ove emisije već su vidljivi, jer je poslednjih deset dana povećan broj turskih turista“, navela je Putinova.

Piše: S. Ignjatović Eker

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved