4.9.2013. 0:42:54h
Ove sezone zabilježeno 360 hiljada posjeta
Iako zvanično turistička sezona kupanja na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli još nije završena, zbog sve manje sunčanih dana uprava Javnog komunalnog preduzeća „Panonika" već može vršiti analize i uspjehe sezone na izmaku.
/ avaz.ba

Iako zvanično turistička sezona kupanja na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli još nije završena, zbog sve manje sunčanih dana uprava Javnog komunalnog preduzeća „Panonika" već može vršiti analize i uspjehe sezone na izmaku.

Vremenski uvjeti

Zajednička karakteristika ove ljetne sezone bili su loši vremenski uvjeti za rad u junu i julu, sa svega 45 sunčanih dana, od sredine jula do početka zadnje dekade avgusta. S obzirom na temperature, ljeto se, kako navode iz Uprave „Panonike“, za njih praktično završilo 21. avgusta s kišom i temperaturama zraka od 23 stepena.

- „Panoniku“ je posjetilo oko 360.000 gostiju, pri čemu je nastavljen trend povećanja broja gostiju iz svih dijelova BiH, susjednih zemalja i zemalja Evrope. Zvanično, sezona još nije završena, slana jezera su otvorena za posjete i za kupanje, a za vikend očekujemo i značajniju posjetu ne samo Tuzlaka nego i gostiju iz srednje Bosne i istočne Slavonije, koji su proteklog ljeta bili česti gosti na jezerima - kazao je Maid Porobić, direktor „Panonike“.

Sezonu na izmaku uprava „Panonike“, uzimajući u obzir sve statističke podatke, ocijenila je prilično uspješnom.

Održati standarde

- Najvažnija je činjenica da je „Panonika“ i ovog ljeta  u potpunosti uspjela održati i poboljšati dostignute standarde na kompleksu jezera bez ijednog značajnijeg incidenta koji bi mogao poremetiti uspješnost sezone, čime je u potpunosti opravdala svoj javni rad na razvoju turizma našeg grada, Kantona i naše zemlje - dodaje Porobić.

Sezona će i zvanično biti završena polovinom septembra, kada će na slanim jezerima u Tuzli biti organizirano druženje raftera BiH, čiji će organizator biti Rafting klub „Acent" iz Tuzle.

Piše: A. Mu.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved