3.9.2013. 1:33:46h
HERCEGNOVSKA GRADSKA LUKA: UPLOVILO VIŠE OD HILJADU PLOVILA
Od početka nautičke sezone do kraja avgusta usluge gradske luke koristilo je 1.086 plovila. Od toga su 803 bile motorne jahte i jedrilice, a ostalo manji turistički brodići.
vidonjac / flickr.com

Od početka nautičke sezone do kraja avgusta usluge gradske luke koristilo je 1.086 plovila. Od toga su 803 bile motorne jahte i jedrilice, a ostalo manji turistički brodići.

2013 09 02 CGO T STR xx V01 Z HN LUKA Hercegnovska gradska luka: Uplovilo više od hiljadu plovila

Po riječima vršioca dužnosti direktora Luke Igora Svilanovića, do kraja nautičke sezone očekuju da će broj plovila premašiti prošlogodišnji kada je opsluženo 1.300 plovila.

- Gradska luka raspolaže sa 40 vezova, i broj opsluženih plovila je prilično velik za naše kapacitete. Velikim trudom uspjeli smo da sve servisiramo i nijesmo vratili nijednu jahtu. Za razliku od prethodnih godina, kada su u Luku dolazila plovila srednje dužine, ovoga ljeta zabilježen je porast broja većih plovila. Do sada je usluge Luke koristilo 35 jahti dužine između 30 i 40 metara. Naši gosti su Njemci, Rusi, Poljaci, Kanađani, ali i nautičari iz bivše Jugoslavije. To su uglavnom ljudi koji u Herceg Novom imaju stanove i kuće i ostaju ovdje desetak dana, neko mjesec, ali i čitavo ljeto. Drugi gosti se prosječno zadržavaju dva ili tri dana. Ove godine je bilo i čarter linija, ali uglavnom u periodu predsezone. Veći broj dolazaka najavljen je i za septembar i oktobar – kazao je Svilanović.

Turistički brodići koji su iz Budve dolazili u Herceg Novi na jednodnevni izlet dovodili su svakodnevno između 600 i 800 turista.

- Cijene veza po danu, uz priključak na struju i vodu, ove godine se kreću od 26 eura za plovila do osam metara, do 304 eura za jahte dužine 50 metara. Tokom glavne sezone broj dana na vezu nije uticao na cijenu, dok u pred i post sezoni se obračunava popust – kaže Svilanović uz očekivanja da će i finansijski rezultati na kraju nautičke sezone biti bolji nego lani.

Piše: Ž. K.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved