31.8.2013. 6:52:22h
40. 'Šljivarevo' - Hrvatska gospodarska komora na sajmu u Gradačcu
I ove godine se tradicionalno na Sajmu šljive u Gradačcu predstavljaju privrednici, članovi Hrvatske gospodarske komore Županijska komora Sisak.
ahisgett / flickr.com

Hrvatska gospodarska komora na sajmu u Gradačcu
I ove godine se tradicionalno na Sajmu šljive u Gradačcu predstavljaju privrednici, članovi Hrvatske gospodarske komore Županijska komora Sisak. Na zajedničkom štandu domaćina HKG, svoje proizvode i usluge predstavljaju Mlin i pekare Sisak Džakula d.o.o. Blinjski Kut, Holcim Hrvatska Zagreb, Udruga Moslovačka vinska cesta Kutina i Turistička zajednica Sisačko-moslovačke županije. Kako ističu izlagači, ovogodišnji sajam u Gradačcu je vrlo sadržajan, a brojni posjetioci iskazali su značajno interesovanje za proizvode i usluge firmi iz Hrvatske. Na ovogodišnjem sajmu, predstavnik firme Džakula d.o.o Rodoljub Džakula, održao je predavanje na temu Budućnost poljoprivrede u ruralnom prostoru, u okviru tradicionalnog Stručno-naučnog savjetovanja, čiji organizator je bio Poljoprivredno-prehrambeni fakultet iz Sarajeva. «Nema puno razlike u poljoprivrednoj proizvodnji između Hrvatske i BiH. Karakterišu je prvenstveno raštrkane djelatnosti, malen obim i rad bez plana. Zbog toga svaki farmer treba da ima dvije vrste djelovanja; primarno da zadovolji vlastite potrebe i tržnišno da radi na održivom razvoju, optimalno ulaže i što manje se zadužuje», poručio je Džakula. Oficijelni sponzor ovogodišnjeg sajma je i Petrokemija iz Kutine, firma koja ima najdužu tradiciju učešća na ovom privredno-turističkom događaju u Gradačcu. Izlagačima se predstavlja i tvornica stočne hrane Belje d.d. Darda iz Osijeka. Po prvi puta, na ovoj najstarijoj specijalizovanoj manifestaciji predstavila se i firma Kutjevo d.d. Štand HGK na otvaranju sajma posjetila je i visoka delegacija na čelu sa dopredsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejmanom Tihićem, Premijerom Vlade Federacije BiH Nerminom Nikšićem i dopredsjednikom F BiH Svetozarom Pudarićem. U kraćem razgovoru sa predsjednikom Županijske komore Sisak Borisom Mesarićem zadržao se i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. On je izlagačima i gostima Gradačačkog sajma poručio da je Hrvatska ulaskom u EU postala član elitnog gospodarsko-političkog kluba i da neće stati na tome, jer joj je želja da i ostale zemlje regiona što prije uđu u ovaj klub. «Ovaj sajam je značajna gospodarska manifestacija na kojoj se svake godine vidi koliko smo napredovali ili koliko smo u zaostatku u napredovanju. Iz godine u godinu je ovaj sajam sve bogatiji i na taj način se prezentira uspjeh ne samo u proizvodnji šljive i njenoj preradi, nego u svim granama gospodarstva ovog cijelog kraja», rekao je Mesić. Gradačački sajam šljive održava se od 28. do 31. Avgusta, saopćeno je iz Službe za informisanje GS.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved