22.8.2013. 5:25:36h
Banja Luka: Najatraktivniji razgledanje Kastela i rafting
BANJALUKA - Individualni turisti najviše interesovanja prilikom posjete Banjaluci pokazuju za razgledanje grada i tvrđave Kastel, za rafting na Vrbasu i avanturističke aktivnosti, kao i izlete na Banj brdo i posjete samostanu "Marija Zvijezda" u Trapistima, rečeno je u gradskoj Turističkoj organizaciji.
David Bailey MBE / flickr.com

Individualni turisti najviše interesovanja prilikom posjete Banjaluci pokazuju za razgledanje grada i tvrđave Kastel, za rafting na Vrbasu i avanturističke aktivnosti, kao i izlete na Banj brdo i posjete samostanu "Marija Zvijezda" u Trapistima, rečeno je u gradskoj Turističkoj organizaciji.
Mladen Šukalo, samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji grada Banjaluka, rekao je da se turistima koji dolaze organizovano posredstvom agencija u Banjaluku sugerišu programi posjete kroz četiri modula.
"Prvi modul podrazumijeva osnovno upoznavanje sa gradom, drugi izlete koji nude posjete samostanu 'Marija zvijezda', Banj brdu i Krupi na Vrbasu, treći modul podrazumijeva rafting Vrbasom i aktivnosti vezane za avanturistički turizam, dok je četvrta ponuda animacija u seoskom turizmu", precizirao je Šukalo.
On je rekao da proljeće i jesen karakterišu organizovane posjete Banjaluci, dodajući da većina turista dolazi iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, a zatim iz Austrije, Mađarske, Poljske i Italije.
Šukalo je podsjetio da je početkom godine usvojena Strategija razvoja turizma Banjaluke do 2020. godine i dodao da je jedna od značajnijih aktivnosti formiranje destinacijskog menadžmenta organizacije za grad Banjaluku, s ciljem povezivanja svih zainteresovanih strana u turizmu.
"Turizam je sistemska djelatnost i ne može se uspješno razvijati ako sve karike u tom lancu nisu povezane i ne djeluju sinhronizovano u ostvarivanju zajedničkog cilja", rekao je Šukalo.
On je podsjetio da je objavljen treći poziv IPA programa za koji će Turistička organizacija Banjaluke kandidovati projekat s ciljem razvoja proizvoda u ruralnom području.
"Imamo planove i na unapređenju informisanja turista putem informacionih tehnologija, prije svega, android aplikacija namijenjenih za 'pametne telefone", rekao je Šukalo, ističući da postoji tendencija na turističkom tržištu da se sve više koriste ti vidovi informisanja.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved