Najbrojniji
13.7.2014. 5:55:39h
Kineski turisti sve manje zadovoljni svojim putovanjima
Broj turističkih putovanja u Kini, domaćih i inozemnih, dosegnuo je novi rekord u prvoj polovici ove godine. No, analitičari u turističkoj industriji sugeriraju kako su kineski turisti postali manje zadovoljni svojim putovanjima.
zoetnet / flickr.com

Novi podaci Kineske turističke akademije pokazuju kako su kineski građani otišli na više od 2 bilijuna putovanja u prošlih šest mjeseci. Broj Kineza koji su otputovali izvan zemlje već je premašio 50 milijuna ove godine, što je za 18 posto više u odnosu na prvu polovicu prošle godine.
Dai Bin, ravnatelj Kineske turističke akademije, rekao je kako brojevi izgledaju obećavajuće.
"Domaći turizam srce je kineske turističke industrije. No zbog promjena u navikama kineskih putnika, teško nam je dati prognozu za domaće tržište. U isto to vrijeme, inozemna putovanja dosegla su brojku od 54 milijuna, a trošak im je porastao na oko 20 posto do preko 70 bilijuna američkih dolara ove godine. Inozemna putovanja najvećim dijelom su mjerilo potrošnje kineske srednje klase. S kombinacijom domaćeg i inozemnog turizma, jasno možemo vidjeti kako temelj kineske potrošnje postaje sve jači."
Ove godine procjenjuje se kako će Kinezi otići na oko 3,7 bilijuna putovanja.
Među njima, 1,2 bilijuna vrlo vjerojatno bit će u inozemstvu, s očekivanom potrošnjom od 155 bilijuna američkih dolara.
Unatoč tome, novi znakovi ukazuju kako kineski turisti postaju više određeni i manje zadovoljni sa svojim putovanjima.
Dai Bin objašnjava:
"Indeks koji pokazuje zadovoljstvo turista u drugoj turističkoj sezoni pokazuje 73, što je prilično nisko. Razlog tome je nedovoljno informacija o odredištu, ograničeno vrijeme i neispunjena očekivanja. Turisti se također žale na velike prometne gužve. Ove godine na autoputu Badaling, koji vodi na Kineski zid u Pekingu, zastoj je bio 55 kilometara dug. Također smo saznali kako vrijeme i smog u Pekingu ozbiljno utječu na turiste."
Kina je prošle godine postala svjetsko najveće turističko tržište, nadmašivši SAD i Njemačku na vrhu popisa inozemnog turističkog odredišta.
S rastom srednje klase u Kini, sve više i više Kineza žele potrošiti svoj novac putovanjem u inozemstvo.
No nove analize sugeriraju kako su Kinezi koji putuju u inozemstvo postali malo više zahtjevniji.
Profesor He Qiongfeng s Kineske turističke akademije ukazuje na to kako je jedan od glavnih razloga za takvo ponašanje razlika između očekivanja i stvarnosti s kojom se suoče kad jednom stanu na tlo u inozemstvu.
"Prva briga je turistička usluga, osobito kad se putuje s putničkim agencijama i turističkim vodičima. Druga briga je javna usluga, najvećim dijelom prijevoz. Naravno, tu ima veze s nepoznavanjem lokalnih podzemnih željeznica i cesta. Isto tako su briga i međunarodna vozačka dozvola. Treće je nedostatak kineske signalizacije u svijetu. I posljednje, sveukupan trošak."
Kineska turistička akademija također primjećuje regionalne probleme koji utječu na inozemni kineski turizam.
Rečeno je kako zabrinutost za osobnu sigurnosti i sporovi između Kine i nekih njenih susjeda ograničavaju kineski turizam u regiji.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved