Rovinj
24.7.2013. 2:17:16h
Zaštitarima u borbu protiv bluda na plažama
Jučer je u ranim jutarnjim satima na području plaže Punta Križa kod Rovinja, poznatom okupljalištu swingera, postavljeno pet ploča s natpisima na četiri jezika, u krugu od tisuću metara
/ glasistre.hr

Jučer je u ranim jutarnjim satima na području plaže Punta Križa kod Rovinja, poznatom okupljalištu swingera, postavljeno pet ploča s natpisima na četiri jezika, u krugu od tisuću metara. Ploče donose znak upozorenja i obavijest da se radi o plažama na kojima je zabranjeno svako ponašanje koje može "povrijediti moralne osjećaje građana", poput ekshibicionizma ili drugih bludnih radnji.

Informacija s potpisom Grada Rovinja napisana je na engleskom, njemačkom, talijanskom i hrvatskom jeziku. Postavljanju oznaka, uz komunalne redare, nazočili su i policajci te djelatnici zaštitarske službe Protect, a čitava je akcija pokrenuta na inicijativu Grada i njegove Turističke zajednice, uz potporu Valalte i Maistre, koji uz ovu zelenu tampon-zonu imaju svoja visokokategorizirana turistička naselja. Od danas to će područje svakodnevno nadgledati zaštitari, i to od 10 do 21 sat.

Rano izjutra kad smo posjetili, po mišljenju mnogih, jednu od najljepših kamenitih plaža Rovinja, nismo ni mogli zateći uobičajeni ljudski mravinjak. Tek nekolicina džogera pratila nas je duž bijelog puta, a oko 8.30 sati počeli su pristizati automobila, uglavnom stranih registracija.

Jedini bliski susret nudista i policajaca dogodio se prilikom postavljanja prve ploče, kada su se kupači zainteresirali kakva se to i zbog čega obavijest postavlja. Dobivši objašnjenje ubrzo su se obukli.

Prisustvo fotoaparata i kamere izazvalo je i zanimanje okolnih ugostitelja, koji su nam dobroćudno dobacivali da "od svega neće biti niš" i "da nitko neće imati koristi", ne želeći pritom objašnjavati kakve.

Autor: N. ORLOVIĆ RADIĆ

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved