Hotspot
13.4.2014. 8:08:22h
Wi-fi točke u svim turističkim mjestima
Ministar Darko Lorencin je danas u Rovinju novinarima i javnosti predstavio program Hot Spot Croatia za koji je javni poziv raspisan do 22. travnja.
M. Mijošek / glasistre.hr

Ministar Darko Lorencin je danas u Rovinju novinarima i javnosti predstavio program Hot Spot Croatia za koji je javni poziv raspisan do 22. travnja. Riječ je o programu ministarstva turizma kojim se od lani financira instaliranje wi-fi točaka u svim turističkim mjestima, a od ove godine u 60 će se destinacija, među kojima je Rovinj prvi, postaviti i instalacije, odnosno specifične oznake koje će signalizirati gostima gdje se nalazi wifi točka i gdje se mogu fotografirati i kasnije svoje fotografije dijeliti na društvenim mrežama. Također, s oznake se može očitati i QR kod s kojeg se izravno mogu dobiti podaci o nekom odredištu.

- Ministarstvo turizma za financiranje ovog Programa planira izdvojiti dva milijuna kuna, s time da se pristupne točke sufinanciraju s do 50 posto, a wi-fi interpretacije s do 80 posto ukupne vrijednosti. Ovogodišnji program je u svojoj proširenoj formi, nastavak prošlogodišnjeg, koji je bio izuzetno uspješan i temeljem kojeg je, zahvaljujući dobroj suradnji Ministarstva turizma u ukupno 68 općina, gradova i županija, uspostavljeno oko 270 pristupnih točaka diljem Hrvatske, od čega 90 u Istri. U Rovinju ih imamo sedam i pokazalo se prošle godine da je ova aktivnost izravno utjecala na komfornost boravka turista u destinaciji, ističe Lorencin.

Ministar je ovom prilikom ujedno i najavio dobar početak turističke sezone naglasivši kako već od ovog vikenda počinje prava predsezona. Za naredne blagdane Lorencin je najavio dolazak 75 tisuća gostiju na Jadran, odnosno sedam posto bolji buking za travanj u odnosu na lani što znači oko 490 tisuća gostiju, čime će ova predsezona biti bolja od lanjske. Ujedno je njegova želja da sezona završi uspješno kao i lani te s istim brojkama turističkog prometa, ali da se prihod od turizma poveća u odnosu na onaj iz 2008. godine koja je bila rekordna.

Piše: B. Ban

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved