Zagreb
Novi hotel
11.4.2014. 6:53:22h
Rixos najavio otvaranje hotela u centru Zagreba
Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sastao se u Istanbulu s više turskih gospodarstvenika koji su već investirali u Hrvatsku te s njima razgovarao o planovima daljnjeg ulaganja, doznaje se u četvrtak iz hrvatskoga izaslanstva.
Klonovi / flickr.com

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sastao se u Istanbulu s više turskih gospodarstvenika koji su već investirali u Hrvatsku te s njima razgovarao o planovima daljnjeg ulaganja, doznaje se u četvrtak iz hrvatskoga izaslanstva. Na večeri koju je u Istanbulu priredio hrvatski veleposlanik u Turskoj Dražen Hrastić bili su predstavnici grupacija Dogus, Suezer i Rixos.

Predsjednik odjela turizma i prodaje u Dogus grupi Naci Baserdem rekao je kako su dosad u Hrvatsku u tri marine i hotele uložili 200 milijuna eura, a najnovija akvizicija im je Villa Dubrovnik. Dogus grupa u Hrvatskoj zapošljava oko 250 radnika, a cilj joj je do polovice 2015. uložiti još 75 milijuna eura u hotele u Zadru i Šibeniku te zaposliti još oko 400 hrvatskih radnika.

Volkan Simsek, potpredsjednik Operacija i razvoja u Rixos hotelima, rekao je kako uz postojeći hotel u Dubrovniku u dogledno vrijeme namjeravaju otvoriti i hotel u Zagrebu. Rixosu je cilj pronaći neku povijesnu zgradu u centru grada koju bi potom preuredili u hotel te se Simsek zanimao za moguće takve nekretnine, kaže se u priopćenju.

Hakan Oezguez, član uprave Suezer grupe, izrazio je zanimanje za širenje poslovanja u bankarskom sektoru. Suezer grupa je vlasnik banke Kentbank koja već posluje u Hrvatskoj. U iduće tri godine namjeravaju povećati tržišni udio širenjem mreže poslovnica te, ako se ukaže prilika, kupnjom nekih postojećih banaka.

Leko će u petak, posljednjeg dana službenog posjeta Turskoj, održati na istanbulskom tehničkom sveučilištu Yildiz predavanje o politici proširenja Europske unije.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved