Slavonski Brod
Tamburica
22.12.2013. 13:02:41h
Odobrena sredstva za proširenje Muzeja tambure
Muzej tambure, koji je od otvorenja u siječnju ove godine posjetilo nekoliko desetaka tisuća ljudi, svojim kontinuiranim radom i posebnošću postava kontinuirano dokazuje važnost na hrvatskoj kulturnoj sceni.
Bookworm / wikipedia.org

Muzej tambure, koji je od otvorenja u siječnju ove godine posjetilo nekoliko desetaka tisuća ljudi, svojim kontinuiranim radom i posebnošću postava kontinuirano dokazuje važnost na hrvatskoj kulturnoj sceni. To je prepoznalo i Ministarstvo turizma koje je za proširenje postava muzeja na susjedni kazamat odobrilo dodatna sredstva u iznosu od 155.000,00 kuna.
Turistička zajednica grada Slavonskog Broda i Brodska udruga tamburaša jučer su predstavili planirane radove i aktivnosti, na kojima se počinje raditi već početkom iduće godine, a koji će rezultirati novim izdanjem muzeja.
Predsjednik Brodske udruge tamburaša Krešimir Dokuzović naglasio je kako će novi prostor omogućiti uvođenje dodatnih sadržaja u muzejski postav. Tako će se, prije svega, uvesti multimedijalni sadržaji poput spotova i projekcija, a muzej će ispuniti i svoju edukativnu funkciju. Naime, u muzeju je predviđeno provođenje terenske nastave za učenike petih i šestih razreda osnovnih škola kako bi im se omogućilo upoznavanje s instrumentima o kojima uče. Neke od planiranih aktivnosti su i katalogizacija postava te izrada web stranice muzeja. Kako je naglasio gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Slavonskog Broda Mirko Duspara Muzej tambure, sa svojim autentičnim zbirkama i eksponatima, predstavlja jedinstvenu kulturno –turističku atrakciju u svjetskim okvirima. To dokazuje velik broj posjetitelja muzeja koji dolaze iz različitih krajeva svijeta.
Poseban gost Turističke zajednice bio je pjevač Halid Bešlić koji je sudjelovao na jučerašnjoj konferenciji za medije prije svog koncerta u Sportskoj dvorani „Vijuš“.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved