16.7.2013. 23:06:33h
S 83 milijuna posjetitelja Francuska ostala vodeća svjetska turistička destinacija
Francuska je u 2012. godini zadržala svoju poziciju vodeće svjetske turističke destinacije, s 83 milijuna stranih posjetitelja i kontinuiranim povećanjem broja azijskih turista
melancolie en velours / flickr.com

Francuska je u 2012. godini zadržala svoju poziciju vodeće svjetske turističke destinacije, s 83 milijuna stranih posjetitelja i kontinuiranim povećanjem broja azijskih turista, piše internetski portal oslobođenje.ba. 

Nova brojka nadmašila je raniji rekord od 81,4 milijuna stranih turista u 2011. godini.

Ekonomski i politički problemi koji pogađaju brojne dijelove svijeta nastavljaju zaobilaziti turistički sektor - navodi se u izvještaju i dodaje da je broj turista širom svijeta u 2012. godini porastao za četiri posto.

U Francuskoj, Europljani još čine ogromnu većinu gostiju i u 2012. godini, a na njih je otpalo više od 83 posto posjetitelja.

Broj europskih turista u prošloj godini u Francuskoj porastao je za 2,1 posto, dok je broj azijskih turista rastao po stopi od 9,9 posto.

Samo je broj turista iz Kine porastao za 23,3 posto, iako Kinezi čine samo 1,4 milijuna gostiju, navodi se u izvještaju.

Zemlja iz koje je došlo najviše turista u Francusku prošle godine bila je Njemačka, s 12,2 milijuna gostiju.

Broj turista s dva američka kontinenta pao je, ipak, za 3,2 posto, dok je broj afričkih gostiju također pao za 2,5 posto.

U izvještaju se navodi da je ukupna turistička potrošnja u Francuskoj u prošloj godini porasla za 6,3 posto, na 35,8 milijardi eura.

Autor: M.M.

Link ona originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved