Bilje
Napredak
20.12.2013. 10:46:11h
Brojne novosti u turističkoj ponudi Baranje
Uz postojeće gospodarske resurse općine Bilje i naravno neizostavni biser prirodnih ljepota park prirode Kopački rit, okosnicu u udjelu prihoda i razvoja općine daje turistička djelatnost.
Donatus Darko Tepert / wikipedia.org

Uz postojeće gospodarske resurse općine Bilje i naravno neizostavni biser prirodnih ljepota park prirode Kopački rit, okosnicu u udjelu prihoda i razvoja općine daje turistička djelatnost.
Uz napomenu da se u općini Bilje nalaze brojna turistička obiteljska gospodarstva i privatni smještaji, koji čine 50%  od ukupnih kapaciteta smještajnih jedinica u Baranji, turizam se u našoj Županiji dobro razvija na osnovi kulturnih bogatstava i raznolikosti, te izdašnosti i ekološke očuvanosti prirodnih resursa.

Turistička zajednica općine Bilje kontinuirano radi na unapređenju turističkog proizvoda destinacije, očuvanjem i stvaranjem prepoznatljivog i privlačnog turističkog okruženja  te osiguranjem turističkog gostoprimstva u Općini. Svojim aktivnostima u sustavu Hrvatske turističke zajednice daju svoj doprinos u podizanju kvalitete turizma, stoga su i  Ministarstvo  turizma i Hrvatska turistička zajednica  svojim planovima sufinanciranja pridonijeli realizaciji brojnih projekata.

"Kako bi poboljšali razvoj turističkog proizvoda naše destinacije, TZO Bilje do kraja ove godine će realizirati projekte u iznosu od oko 90.000,00 kn, uz pomoć potpora za turistički nerazvijena područja.

Tako smo web stranicu turističke zajednice (www.tzo-bilje.hr), dizajniranu u 2012. god. preveli na tri strana jezika (engleski, njemački i mađarski), a njenu promociju planiramo za vrijeme predsezone, oglašavanjem na portalima i društvenim mrežama sa ovih govornih područja.  Značajna sredstva uložiti ćemo  i u unapređenje infrastrukture na mjestima koja prikazuju razinu uređenosti našeg mjesta, stoga ćemo  uz  šetnicu u parku Eugena Savojskog  postaviti klupe za sjedenje, kante za smeće i sjenicu za sve posjetitelje koji se tamo zateknu," poručuju iz TZ Bilje.

U svrhu novog, inovativnog i interaktivnog načina komunikacije sa  domaćim i stranim gostima, na turističkom tržištu nude novu mobilnu aplikaciju, kreiranu na temelju bogate turističke ponude i jedinstvenog korisničkog iskustva, te oblikovanu prema specifičnim marketinškim kriterijima. Sadrži multimedijalni prikaz turističkih sadržaja s prikazom na interaktivnoj karti te prikazom kategorija turističkih sadržaja uz audio vodič na hrvatskom i engleskom jeziku.

"Kako broj korisnika mobilnih aplikacija neprestano raste, smatrali smo da je ova vrsta promocije jako važna za turističku ponudu, jer nudi sve informacije o ponudi općine Bilje dostupne korisnicima prije donošenja odluke o putovanju, za vrijeme boravka u destinaciji te nakon posjeta. Aplikaciju je moguće preuzeti na svoje mobilne i tablet uređaje (Android i iPhone), preuzeti sa Google Play i AppStore, ili pogledati na webu preko Android Market i iTune za Apple," dodaju oni.
U 2013. godini, za proteklih 11 mjeseci brojke govore o 3829 turista (2631 domaćih, 1198 stranih) koji su zajedno ostvarili 11 868 noćenja.

Mjesto Kopačevo  bogatije je za još dva nova smještajna kapaciteta, tako da sada Općina Bilje raspolaže s 30 smještajnih jedinica sa preko 200 ležaja. Veliki se napori i dalje ulažu u uređenje mjesta Bilje, ali i ostalih općinskih mjesta, koja su  svoja bogatstva prikazala i na uspješnim kulturnim, gastro i eno manifestacijama kao što su Kokošuteš, Dan dvorca Eugena Savojskog, Rakija fest, Sataraš festival, Etno susreti, Ribarski dani i Festival paprike.

Kako su turistički sadržaji na kontinentu važni u predsezoni i post sezoni, uz činjenicu da interes za kontinentalni turizam raste, i za  2014. godinu planiraju inicijative, projekte i  aktivnosti koje će imati za cilj promociju općine Bilje na domaćem i međunarodnom tržištu, te tako nastaviti pozitivan trend dolazaka i boravka  turista u ovoj destinaciji.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved