Radinica
19.12.2013. 10:33:34h
Dobro ispričana priča važnija od turističke infrastrukture
Kad je riječ o hrvatskom kontinentalnom turizmu kakav se osobito u posljednje vrijeme razvija Slavoniji i Baranji, treba prestati biti opsjednut velikim konceptima, objektima infrastrukture i samo novim “zidanjima”.
Nikola Vukadinović / glas-slavonije.hr

Kad je riječ o hrvatskom kontinentalnom turizmu kakav se osobito u posljednje vrijeme razvija Slavoniji i Baranji, treba prestati biti opsjednut velikim konceptima, objektima infrastrukture i samo novim “zidanjima”.
U turizmu je izrazito važan onaj njegov “mekani“ dio, odnosno njegova interpretacija koja pretpostavlja znati dobro ispričati priču o svome kraju, definirati autohtonu i izvornu ponudu te uslužiti gosta i sl. To su upravo nemjerljive važnosti u ovo doba modernog turizma, koji se dramatično mijenja, posebno u posljednjih pet godina. A kako bismo turistima još više približili naš kontinentalni turizam, trebamo obraditi još niz segmenata, prije svega turistu pružiti adekvatnu vrijednost za njegov novac, a što će nam onda donijeti i najbolju moguću promociju. Istaknuo je to dr.sc. Hrvoje Carić, savjetnik u istraživačkom timu Instituta za turizam, na jučerašnjoj iznimno dobro posjećenoj radionici održanoj u okviru provedbe EU IPA projekta “Marketing i organizacija događanja u prekograničnom području - CMAB Hrvatska-Mađarska” čiji su partneri Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje i Sveučilšte Pannon iz Nagykanizse.

Piše: N.Vukadinović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved