Kakva promidžba!
3.1.2018. 14:42:19h
Najveća reklama našeg turizma od neovisnosti: nevjerojatnih 300 milijuna Kineza gledalo emisiju o hrvatskim ljepotama, a u 'nesvijest' su ih bacile Jelena Rozga i Lana Jurčević
Ova emisija je u Kini jedna od najgledanijih i imamo oko 300 milijuna gledatelja, spajamo kulturu i turizam – rekao je redatelj Linfeng Hu koji je u svojoj emisiji obavezno htio ugostiti i našeg trenera Blaževića.

Sredinom listopada prošle godine naši mediji su najavlili kako je u Hrvatsku stigla velika ekspedicija novinara, kineskih "celebova", glumaca, producenata i drugoga pratećeg osoblja jednog od najpoznatijih i najutjecajnijih kineskih showa "Day Day Up" kako bi snimili emisiju o Hrvatskoj.

Taj show, navode kineski mediji, utječe na javno mnijenje, a poglavito gdje će Kinezi putovati i koju će zemlju za svoj odmor izabrati.
Snimali su tako u Zagrebu, Dubrovniku, kušali su naše specijalitete. Hrvatsku, među ostalima, predstavljali su Ana Rucner, Maksim Mrvica, Miroslav Ćiro Blažević, Jelena Rozga, Folklorni ansambl "Linđo"... Poznati kineski voditelji i glumci su tako učili plesati domaće tradicionalne plesove, slušali su našu muziku, a show je osmišljen kao red edukacije, red igre i red zabave.
Emisija je nedavno emitirana na Hunan TV-u, a Kinezi procjenjuju da ju je gledalo nevjerojatnih 300 milijuna ljudi, dok će gledanost na svim platformama dosegnuti još više gledatelja. Već sada se može reći da je ovo najveća reklama našeg turizma od neovisnosti.

Napomenimo, jedna slična emisija, nakon što je emitirana u Južnoj Koreji, u Hrvatsku je dovela 100.000 novih gostiju, pa možemo samo pretpostavljati kako će ova nova kineska emisija utjecati na naš turizam.
– Ova emisija je u Kini jedna od najgledanijih i imamo oko 300 milijuna gledatelja, spajamo kulturu i turizam – rekao je redatelj Linfeng Hu koji je u svojoj emisiji obavezno htio ugostiti i našeg trenera Blaževića.
– Vodio sam pet reprezentacija i kada me pitaju gdje mi je bilo najljepše ja odmah kažem – u Kini – rekao je Ćirohito, što su kineski glumci i voditelji dočekali snažnim pljeskom i oduševljenjem.
No, ipak najveće oduševljenje i padanje u "nesvijest" Kinezi su doživjeli kada je nastupila Jelena Rozga u uskoj crnoj haljinici, a u studio su pozvali i Lanu Jurčević koja im je uživo izvela "Ludo ljeto". Cijela emisija, u kojoj su se slavile hrvatske ljepote, ljudi i običaji, trajala je čak sat i 40 minuta.

Piše: S.J.T.
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved