POPUNJENI HOTELI
29.12.2017. 14:38:40h
Nižemo turističke rekorde: Hrvatska će nadmašiti lanjskih 10 milijardi eura, zimski turizam nikad jači
Turistička zima u Hrvatskoj nikada nije bila bolja. Hoteli su gotovo rasprodani, a najatraktivnije destinacije su Opatija, Zagreb, Dubrovnik, Split i Poreč.
Dalibor Tomic / flickr.com

Ovogodišnja zarada od turizma nadmašit će lanjskih 10 milijardi eura. Točnije, za oko 10 do 12 posto u odnosu na prošlu godinu povećan je broj dolazaka i noćenja, i na moru i na kontinentu.

Makroekonomisti očekuju najbrži rast hrvatskog BDP-a u zadnjih 10 godina, i to zbog dvije važne promjene
U brojnim gradovima otvoreno je više hotela nego prošle godine, popunjenost je, kažu u Hrvatskoj turističkoj zajednici, odlična.

"Prema našim podacima iz e visitora u ovom trenutku se u Hrvatskoj odmara oko 20 tisuća gostiju, od toga je 13 tisuća gostiju u hotelskom smještaju. One destinacije koje prednjače u ovom trenutku su Opatija, Zagreb, Dubrovnik, Split i Poreč", govori Kristijan Staničić, direktor HTZ-a.

Ministar Turizma zadovoljan je godinom, a rast će se, kaže, nastaviti.

"Na kvarneru i na nekim otocima negdje čak 30 i 40 posto više u odnosu na prošlu godinu. Ovo jedno naslanjanje na drugo definitivno donosi dobre rezultate i idemo prema onome što smo govorili, a to je cjelogodišnji turizam", govori Gari Cepelli, ministar turizma.

Hrvatska će od turizma ove godine zaraditi više od 10 milijardi eura i ponovno oboriti rekorde. No nakon što se prebroje dolasci i euri, u novoj godini čekaju nas i problemi; nedostatak radne snage, pad kvalitete, manjak hotelskog smještaja, gužve i neodrživost određenih destinacija, za sve to tek se trebaju naći rješenja.

Piše: Paula Klaić Saulačić
Link na originallni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved