Dubrovnik
Ekskluzivno
18.8.2017. 11:02:16h
Belvedere hotel i za čelnike G8
Ulaganje oko 150 mil. eura premašuje najluksuznije brendove
Jorge Franganillo / flickr.com

Nakon što su mu sudskom odlukom odriješene ruke za ulaganje u dubrovački Hotel Belvedere, ruski investitor Viktor Vekselberg u Dubrovniku do 2020. planira izgraditi najluksuzniji hotel u Hrvatskoj, koji će zbog svojih sadržaja i lokacije moći ugostiti najviše gospodarske i državničke skupove.

Najavljuju ulaganje od 120 i 150 milijuna eura u hotel s 82 ključa, što znači oko 1,5 milijun eura po ključu i premašuje zahtjeve najluksuznijih hotelskih brendova u svijetu, te predstavlja standard od barem 7 zvjezdica.

Ako se u planiranom roku riješe papiri, rušenje starog hotelskog objekta kreće već ove zime, a hotel bi trebao biti dovršen do kraja 2019., otkrio je za Poslovni dnevnik Davor Štern, konzultant Vekselbergove tvrtke Vila Larus.

– Iako prema službenoj kategorizaciji u Hrvatskoj može dobiti najviše pet zvjezdica, ovaj hotel će se tržišno pozicionirati na znatno višoj razini. Stoga će ovo ulaganje pomoći Dubrovniku da se okrene visokom luksuzu u turizmu i hotelijerstvu. Hrvatska će dobiti hotel koji će zbog svoje izolirane lokacije, razine luksuza i sadržaja kao što je heliodrom moći ugostiti najviše državničke skupove, poput, primjerice, skupa čelnika zemalja G8. To bi mogli postati novi Brijuni – uvjeren je Štern. Projekt hotela potpisuje kuća 3LHD, čiji su autori odabrani jer su pružili rješenje koje ispunjava studiju utjecaja na baštinu, izrađenu u suradnji s UNESCO-m.

Štern otkriva kako nije u planu suradnja s međunarodnim hotelskim brendovima, jer investitor već ima know-how u upravljanju ovakvim objektima. Vekselberg je vlasnik luksuzne Ville Feltrinelli na jezeru Garda u Italiji, čije iskustvo i sadržaje, kao i razinu edukacije zaposlenih djelomice planiraju prenijeti u Dubrovnik. Kako je u zakupu Vile Larus i restoran 360°, on će služiti kao dnevna recepcija gostiju Belvedera u Grad, kako bi izbjegli gužve koju stvaraju turisti s kruzera. Hotel će zapošljavati oko 120 ljudi, koji će morati imati vrhunsku edukaciju.

Dubrovačka uprava uskoro bi trebala raspraviti donošenje urbanističkog plana uređenja, kako bi se što prije riješila prostornoplanska dokumentacija i krenulo s realizacijom.

Piše: Marija Crnjak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved