Ponovno
13.12.2013. 17:05:57h
Lorencin: Iduće godine odblokirat će se projekti poput Brijuna Rivijere i Muzila
Slijedeće godine odblokirat će se projekti poput Brijuni Riviere i Muzila, a u listopadu iduće godine Veli Brijun bi trebao dobiti svog investitora, najavio je danas u Puli ministar turizma Darko Lorencin na Turističkom forumu Istre prilikom predstavljanja strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020.
Ranko / wikipedia.org

Slijedeće godine odblokirat će se projekti poput Brijuni Riviere i Muzila, a u listopadu iduće godine Veli Brijun bi trebao dobiti svog investitora, najavio je danas u Puli ministar turizma Darko Lorencin na Turističkom forumu Istre prilikom predstavljanja strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020.

Istaknuo je da je riječ o većinom neiskorištenim potencijalima koji zbog svoje dosadašnje neiskorištenosti predstavljaju velik gubitak za hrvatski turizam, ali i zapošljavanje.

Ujedno je istarskim turističkim djelatnicima poručio da bi volio da se PDV u turizmu i ugostiteljstvu ne mijenja, ali da gospodarska situacija nije najsjajnija.

"Volio bih biti taj ministar koji je u svom mandatu uspio smanjiti PDV-u turizmu na tri posto, ali to nije moguće. Uvijek ću se boriti za to da smještaj ima nižu stopu PDV-a", kazao je Lorencin te poručio da se koriste svi drugi poticaji koje Vlada nudi sektoru poput programa poticanja investicija.

Kako se danas čulo, samo u ovoj godini u hrvatski je turizam uloženo više od dvije milijarde kuna, i to većinom uz povoljne kredite HBOR-a koje je dodijelilo 120 kredita. Procjena investicija za 2014., za koju je rekao da će biti izazovna, još je u izradi.

Po njegovim riječima u hrvatski bi se turizam do 2020. godine trebalo uložiti sedam milijardi eura te dvostruko uvećati potrošnju, odnosno doći do iznosa od 14 milijardi eura.

Kazao je i kako još jednom želi "ponoviti da neće biti ukidanja turističkih zajednica. Svakom će gradu i općini biti ostavljena mogućnost da sami odluče po tom pitanju", zaključio je Lorencin.

Direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić upozorila je da je Hrvatska vodeća zemlja u Europi po sezonalnosti te navela mjere koje bi u 2014. u sklopu programa rada HTZ-a trebale pridonijeti proširenju pred i posezone u čiju će se promociju te programe uložiti 70 posto svih predviđenih sredstava.

Dodala je kako će za novi slogan, logo i kampanju hrvatskog turizma već u siječnju biti raspisan natječaj, a predstavljanje rezultata predviđeno je u studenom.

Direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević naglasio je kako su glavni ciljevi u idućoj godini povećanje turističkog prometa za jedan posto, i to većinom u pred i posezoni, početak izrade mastar plana razvoja turizma Istre do 2020., gradnja kuće turizma te povećanje broja putnika u Zračnoj luci Pula za 10 posto i jača promocija u SAD-u kroz PR aktivnosti.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved