Kontinent
11.12.2013. 13:58:28h
I kontinentalni turizam ima što za ponuditi!
I poduzetnici u kontinentalnom turizmu mogu biti i više nego zadovoljni. Turistička sezona ni na kopnu ni na moru kao da nije završila. I u listopadu se bilježi veći broj dolazaka i noćenja nego u isto vrijeme lani.
ivoras / flickr.com

Kontinentalni turizam iz godine u godinu bilježi rast. Samo Krapinsko - zagorska županija bilježi rast od 21%. Kontinentalni turizam iznimno je važan jer zapravo je riječ o onome čemu najviše težimo, a to je cjelogodišnji turizam.

Diljem zemlje nudi se sve više sadržaja - od nezaobilaznih toplica, sportskih sadržaja, seoskih gospodarstava, gastronomije. Ovdje u Zagorju na to se još nadovezuje i bogata povijest.

U blagodatima kontinentalnog turizma može se uživati i na opuštajućoj masaži, ronjenju ili na bazenima. Nakon aktivnosti na vodi, slijedi praznik za nepce. Domaća hrana, karta je uspjeha.

'Svu hranu pripremamo sami, a s tim smo privukli najviše Zagrepčana. Dolaze nam i strani gosti, te radimo sa stranim agencijama', rekao je Marko Podboj, ugostitelj iz Desinića.
Uživati se može u svim dijelovima Hrvatske. Gotovo svaka regija, okreće se turizmu.
'Atrakcijska osnova Gacke doline zasigurno je rijeka Gacka, koja je jedna od najljepših i najčišćih rijeka', rekla je Mladenka Orešković iz TZ Otočac.
I slavonci su se okrenuli turizmu. Slavonska ravan, nudi brojne aktivnosti.
'Nudimo školu jahanja za sve osobe koje se nisu nikada upoznale s jahanjem konja', rekla je Kristina Korman u Ergeli Višnjica.
'Iskorištavamo naše prednosti, neki bi rekli da su možda nedostaci to što nemamo more, ali mi kažemo da je to upravo naša prednost, jer stalno smišljamo nove aktivnost', rekla je Marika Marić iz Višnjice.
Aktivnosti, koje ne ovise o vremenu i pomoću kojih Hrvatska postaje nezaobilazna na karti, kontinentalnog turizma.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved