Dobri rezultati
11.4.2017. 13:22:08h
Hrvatsku u veljači posjetilo 209 tisuća turista
Pozitivan trend kretanja fizičkih pokazatelja u turizmu potvrđen je i s posljednjim DZS-ovim priopćenjem za veljaču. Naime, u promatranom mjesecu je ukupan broj turističkih dolazaka premašio 209 tisuća te je na godišnjoj razini zabilježio rast od 10,1%. U veljači je broj ostvarenih turističkih noćenja iznosio 470 tisuća što u odnosu na isti mjesec lani također predstavlja rast po dvoznamenkastoj stopi od 11,4%…
Domagoj Skledar / croatialink.com

Prema priopćenju DZS-a, najveći broj noćenja ostvaren je u Gradu Zagrebu (čak 95 tisuća, što čini preko 20% ukupnih noćenja u veljači).

U prva dva mjeseca ove godine broj ukupnih turističkih dolazaka dosegnuo je 386 tisuća od čega se gotovo 60% odnosilo na strane goste. U istom promatranom razdoblju, njihov udio u ukupnom broju noćenja (912 tisuća) također je iznosio 60%.

Prosječan broj noćenja po dolasku u veljači je kod domaćih gostiju iznosio 2,1 dok je kod stranih gostiju iznosio 2,3. U strukturi noćenja stranih gostiju prevladali su gosti iz tradicionalnih emitivnih tržišta: Slovenije (20,0%), Austrije (10,2%), Italije (8,4%) te Njemačke (5,8%).

“Snažan rast fizičkih pokazatelja u turizmu i tijekom zimskih mjeseci ukazuje na produljenje turističke sezone, a s približavanjem uskrsnih blagdana očekujemo nastavak pozitivnog trenda koji bi mogao donijeti solidne rezultate tijekom predsezone. Na razini cijele 2017. godine, obzirom na učinak baznog razdoblja (rekordna 2016.) očekujemo donekle umjerenije stope rasta broja dolazaka i noćenja na godišnjoj razini. Pozitivni učinci rastućih fizičkih pokazatelja u turizmu pozitivno će se odraziti na cjelokupno gospodarstvo”, objavili su RBA analitičari.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2018, All rights reserved