Hrvatski cilj
6.12.2013. 13:04:40h
Cilj je strategije turizma Hrvatsku svrstati u TOP 20
ZAGREB - Ministarstvo turizma intenzivno radi na primjeni Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, koju je u travnju usvojio Hrvatski sabor.
ordan S Hatcher / flickr.com

ZAGREB - Ministarstvo turizma intenzivno radi na primjeni Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, koju je u travnju usvojio Hrvatski sabor. Od 26 mjera turističke politike koje je definirala Strategija, započela je primjena 18 mjera, a Ministarstvo i Institut za turizam pripremaju i akcijske planove za šest turističkih proizvoda od strateškog značaja za daljnji razvoj turizma. Stoga su predstavnicima javnog, privatnog, civilnog i znanstvenog sektora prvi put predstavljeni nacrti planova za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, za unaprjeđivanje obiteljskog smještaja, za unaprjeđivanje ponude malih i obiteljskih hotela, za razvoj kongresne ponude, za razvoj socijalnog turizma te program jačanja konkurentnosti ljudskih potencijala u turizmu. “Akcijski planovi dat će detaljne smjernice i konkrente aktivnosti kako ostvariti ciljeve koje nam je zadala Strategija razvoja turizma te će biti podloga za pripremu projekata koji će se financirati iz fondova EU. Upravo korištenje EU fondova bit će jedna od glavnih poluga provedbe Strategije razvoja turizma. Kako bismo ostvarili glavni cilj Strategije, a to je ući među 20 turistički najkonkurentnijih zemalja svijeta, moramo kvalitetno pripremiti akcijske planove i konkrente projekte te ih efikasno realizirati“, istaknuo je zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić. Pomoćnik ministra turizma Želimir Kramarić najavio je kako se dovršetak predstavljenih dokumenata i njihovo završno predstavljanje planira tijekom prvog kvartala 2014. godine. Predstavljeni planovi objavljeni su na službenim stranicama Ministarstva turizma i Instituta za turizam, a svi zainteresirani do 11. prosinca imaju mogućnost uključiti se u raspravu, odnosno preko e-maila slati primjedbe i prijedloge.

Piše: E.S.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved