Kokorić
Agroturizam
30.3.2014. 11:09:17h
Etno selo Kokorići najbolje agroturističko imanje u Dalmaciji
Veliko priznanje dobio je vrgorački ugostitelj Zvonimir Pervan , njegovo etno selo Kokorići proglašeno je za najbolje agroturističko imanje u Dalmaciji u 2013. godini.
Dreizung / wikipedia.org

Veliko priznanje dobio je vrgorački ugostitelj Zvonimir Pervan , njegovo etno selo Kokorići proglašeno je za najbolje agroturističko imanje u Dalmaciji u 2013. godini.

Naime, natječaj za ovo prestižno priznanje raspisali su Program Ujedinjenih naroda za razvoj, Globalni fond za okoliš, Ministarstvo turizma i Splitsko-dalmatinska županija.

Pervan je početkom 2000. ozbiljnije krenuo u turizam, a tada su na to mnogi u Vrgoračkoj krajini gledali s podsmijehom. Međutim, Pervanov trud i rad, ali i upornost, isplatili su se i danas stižu laskava priznanja.

– Koliko mi znači ova nagrada? Uistinu puno, pokazao sam i dokazao da i Vrgorac može dobiti svoje mjesto na turističkoj karti Hrvatske. Kao svaki početak, i ovaj je bio težak. Budući da imam hotel u gradu, a prije 14 godina nije bilo baš neke ponude u Vrgorcu, odlučio sam pokrenuti projekt etno sela u Kokorićima, da gosti mogu doći i pogledati nešto iz naše baštine, i mogu reći da sam pogodio.

U konkurenciji za ovu nagradu bilo je desetak imanja iz cijele Dalmacije, ali, eto, nagrada je otišla u Vrgorac. Dosad je kroz etno selo prošlo oko 25.000 gostiju. Mislim da su to dobre brojke – kaže Pervan.

Ovaj uporan i snalažljiv turistički djelatnik pun je planova za budućnost, a ova nagrada zasigurno mu je dodatni poticaj.

– U Kokorićima planiram izgraditi amfiteatar, bazen i tenisko igralište. Osim toga, nastojat ću organizirati i borbe bikova – zaključio je Pervan. 

Piše: M. Primorac
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved